Nieuwsbrief De Kromme Aar 2018-4

nummer 4

Een nieuwsbrief om je (bever)tanden op stuk te bijten. De foto is vorig weekend (24 & 25 maart) gemaakt bij de Niers.

Niers

 

Hieronder zien jullie de inhoud van deze Nieuwsbrief. Door op de titel te klikken gaat het artikel open. Je kan het ook weer sluiten door weer op de titel te klikken.

Sommige berichten zijn klein en andere zijn groter. Bij grotere berichten word je doorverwezen door een knopje “lees meer”.

Buitenlandse Trektocht

Havelberg

De buitenlandse trektocht, van 2 tot 10 juni, gaat dit jaar naar Duitsland naar de Havel. Een mooie rivier, die door een aantrekkelijk landschap gaat. Voor een deel ook een nogal toeristisch gebied waardoor proviand wat gemakkelijk te krijgen is. Dus als je ook eens gewoon in een restaurantje wilt eten dan kan het gewoon. Ook prettig is dat de afstand er na toe niet zo groot is: ongeveer 650 km. Op dit ogenblik zijn 13 serieus gegadigden. Als je ook meewilt kan je je hier aanmelden.

aanmelden

Wilt je nog een paar foto’s zien. klik dan op lees meer.

lees meer

 

 

Rondje Voorschoten/Leidschendam

Roman Boed

Foto Roman Boed

De Horsten bij Voorschoten is een prachtig gebied. Een mooie tocht op 7 april in een mooi, georganiseerd door Hans Parmentier. Kijk verder in de agenda. Daar kan je ook aanmelden. Het lijkt me een mooie start van het seizoen.

 

agenda

Kanotrektocht vanaf het kanohuis

Kaag

foto Frans Schouwenburg

De kans om te kijken hoe kanokamperen bevalt. Een trektocht naar de Kaag vanaf het kanohuis. Mocht je heimwee krijgen onderweg dan kan je je altijd nog laten ophalen.

 

agenda

Korte tocht

Als het weer een beetje voorjaar wordt starten de korte tochten op zondag. Op 15 april is de eerste. De aftrap wordt genomen door Mieke. Een goed begin dus.

 

agenda

 

Origami om de paasdagen door te komen

Het is niet iedereen gegeven om met de paasdagen gezellig te zijn. Je hebt weer geen kaartje kunnen krijgen voor de Matthäus-Passion in Naarden en om Tweede Paasdag weer naar de meubelboulevard te gaan daarbij ontbreekt ook vaak de goesting. Daarom heeft onze commissie ¨hoe kom ik de feestdagen door¨ zich weer verdiept in de Japanse vouwkunst.
Lees dit briljante citaat, waarover de commissie ¨hoe kom ik de feestdagen door¨ nogal lyrisch was:
Van papier maak je de mooiste dingen, met papier kan je praktisch alles. Vouwen is ontspannend. Je kan het daarom heel goed alleen doen maar ook samen. In een groepje kan je elkaar helpen en elkaar op nieuwe ideeën brengen.

 

naar de vouwpagina

KNMR

KNRM IJmuiden

foto van Kees Torn

Op 17 maart organiseerden het Watersportverbond en KNRM een middag over veiligheid en redding op zee. Gasten waren watersportverenigingen, actief langs de kust. Naast het redden ging het natuurlijk over voorkomen: want gered worden is spectaculair, maar als het er op aan komt wil iedereen toch liefst zelf terug naar huis en haard.
Watersportverbond en KNRM zetten gezamenlijk in op een moderne app, die van een smartphone een slim alarminstrument én locatie-indicator voor watersporters  langs de kust maakt. Maarten en Hans zullen op een woensdagavond een presentatie hierover geven.

Cees Hilhorst

Waarschijnlijk hebben jullie al gehoord, dat Cees een herseninfarct gehad heeft. Bij de knop kan je verder lezen wat we nu weten.

 

lees verder

Conceptverslag Algemene Ledenvergadering Kromme Aar

verslag alvHet conceptverslag van de Algemene Ledenvergadering van 21 maart 2018 vind je als je op de knop klikt. Als je opmerkingen hebt graag een reactie naar Frans Rijven (secretaris@krommeaar.nl).

 

conceptverslag

Verslag Niers en Swalm van Ries de Graaf

SwalmHet laatste weekend van maart kan er nog op de Swalm in Limburg gevaren worden. Het is een prachtig riviertje als je van beweging houdt: in- en uitstappen. Verder zijn de Niers en de Swalm zeer de moeite waard.

 

lees verder

Klaverjassen

klaverjassen

Afgelopen woensdag was de laatste klaverjasavond en de uitslag is dus bekend. Wil je weten hoe het afgelopen is en de foto van de trotse winnaar zien? Klik dan.

 

ik wil de foto van de trotse winnaar zien