Zeeland 2016

het Noordzeestrand

Zeeland 2016

Varen op de Grevelingen

Zeeland 2016

Kamperen in Ouddorp

Maak kennis met zeekanoën

Vanuit Alphen aan den Rijn denk je bij kanoën op zee vooral aan Zeeland en de Waddenzee, maar ook aan groot water zoals het IJsselmeer, de Randmeren en de grote rivieren.
Iets verder op zijn er nog meer mogelijkheden: Normandië en Bretagne, Schotland, de Duitse en Deense kustgebieden.

De variatie van weer en wind, getij, golven, omgeving en hier en daar een zeehond maakt iedere tocht tot iets bijzonders.
Groot water/zee vergt om te beginnen goede kanovaardigheid, uitgebreid met veiligheids- en navigatietechnieken en groepsgevoel.
Tochten duren meestal een volle dag. Meerdaagse kampeertochten in genoemde gebieden zijn goed mogelijk, omdat in een zeekano een kampeeruitrusting mee kan.

Juist omdat we op korte afstand zoveel verschillende mogelijkheden hebben, is het goed mogelijk om vanuit Alphen je zeekanovaardigheid op te bouwen. In 2016 hebben we een week op de Duitse Wadden gevaren.Wil je meer te weten komen over kanoën? We nodigen je uit om te komen kijken en een proefles te volgen.

Toertochten

Ieder jaar maken we meerdere dagtochten en een trektocht van meerdere dagen. In de blogs kan je meerdere van deze zeekanotochten terugvinden. Klik hier bijvoorbeeld voor de laatste zeekano-tocht naar het Deense Fyn. Klik hier voor een lijst van toertochten die in 2018 gemaakt zijn. Daar vind je bijvoorbeeld de zeekano-tocht naar de Duitse Bodden terug.

Het programma voor alle toertochten wordt samengesteld door de toercommissie. De nieuwe toerkalender wordt begin elk kalenderjaar gepresenteerd.

Voor meer informatie bel of mail met Jan Hordijk (06-22958172) of pr-commissie@krommeaar.nl Tijdens de zomerperiode is er elke woensdagavond om 19:00 uur iemand aanwezig om je te ontvangen. Graag wel tevoren mailen of bellen, zodat we alle tijd voor je hebben.

Onze vereniging zit aan de Machineweg 2B in Aarlanderveen bij de Zegerbrug.