april 2021

Wat gaat deze kanozomer ons brengen?

De foto hieronder is van Eernewoude in 2020

Frankrijk

We hebben toen nog leuke tochten in heel Friesland en Groningen kunnen maken.

Vanuit het bestuur

In het bestuur zijn we de laatste tijd intensief aan de slag geweest met de plannen van dit jaar. Deze hopen we te presenteren tijdens de online-ALV van donderdag aanstaande. Het blijft natuurlijk best spannend of alles technisch gaat lopen zoals we hopen/verwachten. We hebben in elk geval ons best gedaan. Het kost veel tijd om alles uit te werken. Ons niet-bestuurslid Ries de Graaf heeft ons daarbij op een uitstekende manier ondersteund.

Ik hoop jullie te treffen op de ALV. Mocht je je nog niet hebben aangemeld dan kan dat nog tot dinsdag 12 uur door een mail naar mij te sturen.

Jan Hordijk

.

Toertochten en korte tochten

Nu het voorjaar eindelijk begonnen is en er waarschijnlijk op 28 april enige corona-versoepelingen zullen worden aangekondigd, willen we vanaf 2 mei beginnen met
ons toerprogramma. Daar komt bij dat tegen eind april een aantal van onze leden ingeënt zal zijn tegen corona.

Voor de korte tochten betekent dit dat deze om 10 uur zullen starten vanaf ons clubhuis, zonder transport met auto’s. De eerste korte tocht staat gepland voor 2 mei.

Toertochten zullen ook starten in het weekend van 1-2 mei. Meerdaagse tochten behoren nog niet tot de mogelijkheden, maar tochten van een dag zullen doorgang vinden
met inachtneming van de regels die we vorig jaar ook al enige tijd toegepast hebben:
– niet meer dan twee mensen uit verschillende huishoudens in een auto
– in de auto dragen we mondmaskers

Bij alle tochten geldt uiteraard de 1,5 meter afstandsregel, ook tijdens pauzes. Tenslotte, volgens de huidige regels mogen maximaal vier mensen
als groep buiten sporten. Dat betekent dat een groep van meer dan vier boten gesplitst moet worden.

De toercommissie.

 
 
 

.

Lekker buiten sporten

Bij Albert Heijn is er van 19 april tot 16 mei een actie om het buiten sporten te bevorderen. Daar doen wij aan mee. Een organisatie, Champ, verzamelt geìnteresseerden voor kanoën in Alphen. Wij krijgen de namen en delen ze in. Wat voor mensen krijgen wij? Zij vinden het in elk geval leuk om een aantal keren te kanoën. Verder moeten we het maar afwachten. Dat geldt natuurlijk ook voor de aantallen. De organisatie verwacht er maximaal enkele tientallen. Het levert wat geld op voor de vereniging, maar daar gaat het niet om. We hopen er leden aan over te houden en in elk geval de vereniging te promoten.

Hier vind je de pagina waarop AH klanten zich kunnen inschrijven.

.

Kanopassage van de Enkele Wiericke naar de Reeuwijkse Plassen  

Op AD.nl las ik vorige week een interessant artikel: kanovaarders en suppers kunnen sinds kort een rondje Bodegraven-Gouda maken dankzij een nieuwe overdraagplaats bij de Enkele Wiericke. Deze overstapplaats hebben we te danken aan kanovereniging De Goudse Peddel. Deze vereniging deed al in 2014 een verzoek om een officiële kanopassage te realiseren van de Reeuwijkse Plassen naar de Enkele Wiericke, zodat kanoërs vanuit Gouda via de Reeuwijkse Plassen en de Oude Rijn naar Bodegraven kunnen varen. En deze is nu eindelijk gerealiseerd.
 
Nabij de Oukoopse molen kunnen kanoërs hun boot overhevelen. Daardoor kunnen kanoërs en suppers nu een rondje van 25 kilometer van Gouda naar Bodegraven of een kleiner tochtje maken.

Ik vond ook een presentatie uit 2018 waarin deze overstap is beschreven. Weliswaar in concept, maar als ik de afbeelding op pagina 9: Uitwerking overstappen – overzicht route 1:5000  naast Google Maps (zoek: De heerlijkheid en boerderij Wiltenburg) leg, dan lijkt dit precies te kloppen.

Ben benieuwd of iemand deze overstapplaats al heeft uitgeprobeerd en of hij precies op de plek is zoals staat aangegeven in de presentatie. Stuur mij een mailtje op thijsreurings@gmail.com  dan pas ik het artikel er op aan.

Welke tochten gaan er door?

Het blijft lastig om nu al te bepalen welke tochten er wel en welke er niet doorgaan. Hou dus goed de agenda van onze website in de gaten.
De tochten worden binnenkort geplaatst.