maart 2021

De tweede Nieuwsbrief van het jaar.

Hieronder een beeld van vorig jaar. We hopen dat het weer snel kan.

Frankrijk

Rondje Haarlem in 2020

Vanuit het bestuur

Elke maand maken we een Nieuwsbrief. Voor het eerste een maand, februari, overgeslagen. Echt kanonieuws was er niet. Er is alleen een herinneringspagina gemaakt naar aanleiding van het overlijden van Frans op 26 januari.

Van Monique hebben we een bedankje gehad voor de hartverwarmende reacties, die zij ontvangen heeft na het overlijden van Frans.
Maar vooral wil ik jullie bedanken voor het enorme plezier dat hij met jullie heeft gehad. Al die tochten op zondag, de trektochten, binnenlands en buitenlands. De kansen die hij kreeg in het bestuur, als penningmeester, voorzitter en secretaris. Het was een uitdaging voor hem, hij had er lol in.

Monique heeft 1000 euro overgemaakt uit de vakantiepot van Frans om het glas op hem te heffen. De totale tekst zal ik op de ALV voorlezen.

Jan Hordijk

 

.

Fietsendoorgang

Aat heeft een nieuwe fietsendoorgang gemaakt, zodat de fietsers de ketting er niets steeds afgooien, en ook een nieuw bord. De bokken voor de kano’s staan ook weer in de verf. Laat het nieuwe seizoen maar starten.

29 april Algemene Ledenvergadering

De Algemene Ledenvergadering is dit jaar op 29 april. Het ziet er niet naar uit dat we weer normaal kunnen vergaderen in het kanohuis. Daarom hebben we besloten het dit keer via internet te laten plaatsvinden. In de kerk was het vorig jaar ook door de akoestiek moeizaam. 

.

Begeleiden nieuwe leden 27 maart

Met de coronaregels op het moment van schrijven is het mogelijk om met 2 deelnemers te gaan varen. Een mooi aantal om het overzichtelijk te houden.

We zullen beginnen met oefeningen en tochtjes op de Wetering. Wanneer later in het seizoen de watertemperatuur omhoog gaat, kunnen we naar het strandje bij de Zegerplas om de natte oefeningen te doen als dat mogelijk is binnen de coronaregels van dat moment.

De kleedkamers zijn binnen de huidige covidregels gesloten, kom in kanokleding naar de club. Het water zal eind maart nog erg koud zijn, draag dus neopreen en zwemvest.  Neem ook waterdicht verpakte reserve kleding mee. Zwemvesten zijn aanwezig in de botenloods achter vak F

Deelname is vrijblijvend, wel van te voren aanmelden of afzeggen.

Informatie en aanmelden bij Toon van den Hooren

.

Toertochten en korte tochten

Onder de geldende coronaregels is het nog steeds niet mogelijk om kanotochten te organiseren in verenigingsverband. Het is weliswaar toegestaan om met maximaal 4 personen aan buitensport te doen, maar dat geldt alleen op de sportaccommodatie. Daarbuiten is het maximum nog steeds 2.
Daarom worden er in april nog geen toertochten en ook geen korte tochten georganiseerd. Medio april zullen we beoordelen of we in mei met georganiseerde activiteiten kunnen beginnen. 
De toercommissie.  

Spontane tochten App

Wim Dieho gaat leden uitnodigen voor de WhatsApp groep “Peddelafspraken”. De bedoeling is om zomaar tussendoor buiten de vereniging om afspraken met elkaar te maken als het weer en de stemming goed is.

 

 

WBTR

Nieuwe wet heeft consequenties voor onze AKV

Zo nu en dan zijn er incidenten bij verenigingen in Nederland, waarbij sprake is van financiële malversaties, fraude, zelfverrijking en overtreding van regels door bestuurders van de verenigingen.

De “Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)”, die onlangs is aangenomen door de Tweede en de Eerste Kamer, heeft als doel misstanden tegen te gaan om verenigingen en hun bestuursleden te beschermen.

De wet houdt in dat alle bestuurders van verenigingen en stichtingen ‘een goed bestuurder dienen te zijn’. Ieder bestuurslid moet altijd het belang van de vereniging dienen. Als dat niet gebeurt en er gaat wat mis, is ieder bestuurslid persoonlijk aansprakelijk.

Het bestuur moet aangeven en vastleggen hoe de vereniging daarvoor zorgt.

Dit betekent dat wij onze Statuten en Beleidsplan in lijn moeten brengen met de WBTR. Er zijn zeker een aantal toevoegingen in het Beleidsplan nodig en mogelijk ook in de Statuten. Het aangepaste Beleidsplan en eventuele nieuwe Statuten moeten door de Algemene Leden Vergadering (ALV) worden goedgekeurd.

Op 1 juli 2021 moeten alle besturen van verenigingen en stichtingen hebben voldaan aan de nieuwe WBTR wet. Eventuele wijzigingen van de Statuten mogen ook na 1 juli worden aangebracht.

De komende periode zijn we druk bezig om de vereiste aanpassingen in kaart te brengen en de documenten aan te passen.

We houden jullie op de hoogte over de voortgang en wanneer de voorstellen aan de ALV ter goedkeuring worden aangeboden.

Ries

.