mei 2021

Start van het kanojaar in juni?

De Wetering is altijd mooi om weer te starten.

Frankrijk

De koeien bij de Weteringen houden zich niet aan de 1,5 meter.

Vanuit het bestuur

Tot onze opluchting is de afgelopen Algemene Ledenvergadering, in elk geval technisch, geslaagd. Het geluid was in elk geval beter dan in de kerk. De opkomst was gezien de omstandigheden best goed: 24 man. Hopelijk volgend jaar weer gewoon in het kanohuis. Langzamerhand starten voorzichtig weer tochten op binnen de beperkingen. We hopen dat snel het weer en covid zich van een goede kant laten zien, zodat we weer volop kunnen varen. Je weet maar nooit.

Jan Hordijk

Toertochten en korte tochten

De recente versoepelingen van de coronamaatregelen zorgen ervoor dat we het toerprogramma van dit jaar zoals gepland kunnen gaan uitvoeren.
Dit betekent dat de korte tochten zullen doorgaan zonder aanmelding vooraf. Korte tochten starten om 10 uur en zijn 10 tot 15 km. lang. Ze zijn bedoeld voor iedereen, maar met name voor de beginnende kanovaarder. Alle korte tochten zijn te vinden op de website bij de agenda.
De andere toertochten zullen aangekondigd worden in de nieuwsbrief en zijn uiteraard ook te vinden op de website. Hier vind je ook het aanmeldformulier. Aanmelden vooraf is verplicht voor alle toertochten.
 
Niet alle coronamaatregelen zijn opgeheven. Zo zijn de kleedkamers in het kanohuis nog steeds gesloten, evenals de kantine. De bar mag wel open en bij  mooi weer kunnen we op het terras zitten. Tot slot is het dragen van mondmaskers in de auto nog steeds verplicht.
 
De toercommissie.

 

.

Tochten juni 2021

20 juni Ouwerkerk-Yerseke en terug
Na maanden van coronabeperkingen eindelijk weer een tocht op zout en stromend water. We gaan varen op de Oosterschelde van Ouwerkerk naar Yerseke en terug. De start is vlakbij het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk bij een van de duikspots aan de dijk.
Lees verder in de agenda.

27 juni maandtocht Vlietlanden bij Vlaardingen
De route zal een mix zijn van vaarten in het open Vlietland en het centrum van een oud plaatsje, b.v. Maasland.
Afstand: 17 – 20 km.
Lees verder in de agenda

 

 

.

Terras weer open

Vanaf woensdag 26 mei 2021 is ons terras open van 18 uur tot 20 uur. Er is afgelopen zaterdag hard aan gewerkt. Je kunt dan een drankje drinken op het terras. Met maximaal 2 mensen aan een tafel en op 1,5 meter afstand van elkaar. Neem een jas en paraplu mee voor het geval het koud is of gaat regenen. We mogen immers niet in de kantine zitten. We zorgen voor wat lekkers bij de koffie en de drankjes.
We beseffen dat de mogelijkheden voor ons nog erg beperkt zijn, maar we willen onze leden de gelegenheid geven om bij te praten en kennis te maken met de leden die dit jaar en vorig jaar lid zijn geworden.
Hopelijk wordt het mooi weer en het water een beetje warmer en worden de openingstijden snel verruimd zodat we ook na het varen weer een drankje kunnen drinken.

Schreeuwende scholeksters stelen de show

Vers van de pers (Eerste Pinksterdag)

scholeksters

Sinds het begin van het seizoen, zo eind maart begin april, is het alweer mogelijk om lekker te varen. En hoewel ik vorig jaar pas begonnen ben, is het goed om de groei te zien. Wekelijkse tochtjes zorgen ervoor dat er conditie wordt opgebouwd en de afstanden worden langzaam maar zeker steeds groter, dankzij de toffe begeleiding.

Vandaag was ook weer zo’n mooie dag. Varend door de Grote Wetering en het gebied net aan de andere kant van de Ziendeweg, was er weer veel te zien. Het meest opvallend vandaag waren de scholeksters die met veel luchtacrobatiek en lawaai rond vlogen in het luchtruim. Het is volop broedseizoen en er is veel te zien in de Aarlanderveense polder.  Gruttos, ganzen, een ooievaar  en twee weken terug heb ik zelfs drie purperreigers gezien. Een fuut met een kleintje op de rug schrok van onze komst en dook met junior en al gewoon onder. Iets verderop kwamen ze weer tevoorschijn. De kleine was onderwater even afgestapt, maar eenmaal boven water werd moeder al snel weer gevonden.

Als ik nou heel dapper was, dan had ik mijn telefoon ook bij de hand gehad en misschien wat foto’s van al dit moois gemaakt. Die telefoon zat echter in de waterdichte tas onder het luik, want ik ben nog niet zo dapper dat ik hem in de zak van mijn anorak vervoer. Je weet maar nooit of je toch niet nog een keertje…….omslaat en daar wordt elektronische apparatuur nooit beter van.

Onderweg kwamen we ook nog de deelnemers aan de Rondje Venen tocht van 24 kilometer tegen. Komend vanuit Zwammerdam, lagen zij in de sluis langs de Ziendeweg, wij kwamen vanaf de kant van de Meije. Na een korte begroeting vervolgde iedereen weer zijn weg. Wij gingen terug naar de overdraagplaats aan de Ziendeweg, de Rondje Venen groep ging richting de Meije en verder naar de Nieuwkoopse Plassen.

Fijne dag om te varen, we waren alleen boos op Buienradar, want het echte weer klopte toch niet helemaal met de voorspellingen. De wind was hard en de regen ook, maar vooruit…..

 

 

kaalslag

Gelukkig hadden wij in ons archief nog foto’s om aan het verhaal van Frank toe te voegen. De foto’s van de Wetering zijn van Harald.

.