Nieuwsbrief De Kromme Aar 2018-6

nummer 6

Als je deze maand bekijkt zie je dat er best weer veel gebeurt: grote en kleine tochten, promotieactiviteiten. Voor een kleine vereniging mogen we daar ook best trots op zijn.

Enkele Wiericke bij Driebruggen

Enkele Wiericke

Hieronder zien jullie de inhoud van deze Nieuwsbrief. Door op de titel te klikken gaat het artikel open. Je kan het ook weer sluiten door weer op de titel te klikken.

Sommige berichten zijn klein en andere zijn groter. Bij grotere berichten word je doorverwezen door een knopje “lees meer”.

de AKV in de pers en online

We proberen de kanovereniging op ¨de kaart¨ te zetten. We hebben een aantal keer in het Alphens Nieuwsblad gestaan. Wie leest dat niet? En ook op de site van de Watersportdag Woubrugge staan we redelijk prominent. Die hebben ons in elk geval hoog zitten en die moeten we niet teleurstellen.

waterrecreatiedag WoubruggeAlphens Weekblad

 

 

Rondje Venen

Het afgelopen weekend is het Rondje Venen, dat door onze toercommissie is georganiseerd, weer gevaren. Lees het verslag van Evert.

 

Rondje Venen

Korte tocht Westeinder 6 mei 2018

Een tocht over de Westeinder met prachtig weer en weinig wind. Altijd leuk om er te varen. De korte tocht was niet zo erg kort (18 km), maar door het weer prima voor iedereen te doen.

 

lees verder

De Havel, de buitenlandse trektocht 2018

Dit jaar is de trektocht naar de Unter Havel van Ketzin naar Havelberg met als extra mogelijkheid een dagtocht op de Elbe. De kampeerplekken zijn zowel eenvoudige bivakplaatsen en echte campings. Er gaan 11 leden mee.

van Ketzin
naar Havelberg

Ketzin is een levendige stad waar veel te beleven valt (zie foto). Zij slopen daar graag. Ook wat dat betreft lijkt het op Alphen aan den Rijn. Na afloop van de tocht hopen we er een uitgebreid verslag te kunnen presenteren.

 

Groene Hart Toernooi: kanopolo

polotoernooiOp 3 juni is het Groene Hart kanopolotoernooi, dat door onze vereniging is georganiseerd. De wedstrijden beginnen om 10 uur. Leuk om eens te gaan kijken.

 

agenda

 

 

 

Korte berichten

Deze maand o.a. een aanvulling op de informatie over Cees Hilhorst.

De korte berichten worden voortdurend bijgewerkt en zijn te bereiken via het menu Vereniging AKV

 

korte berichten

Eilandspolder 21 mei 2018

Een mooie tocht in de Eilandspolder op tweede pinksterdag vanuit De Rijp. Wil je daar verder iets over lezen klik dan op Eilandspolder

 

Eilandspolder

 

Watersportdag Woubrugge 16 juni

Omdat het leuk is en omdat we promotie willen maken doen we weer mee met de Watersportdag Woubrugge. We hebben een kraampje samen met de Kanoshop uit Bergschenhoek. We gaan weer proberen de drakenbootrace te winnen en we proberen ook nog demonstraties te organiseren, zoals vorig jaar de reddingsoefeningen. Het laatste nieuws vind je terug bij de agenda.

agenda

Verenigingenmarkt De Baronie 23 juni

De Baronie organiseert een verenigingenmarkt. We hebben in elk geval een kraampje waar we het een en ander proberen te laten zien. Het is nog een beetje afwachten wat het precies gaat worden. Nieuwe informatie zetten we in de agenda.

 

agenda

Trektocht Grevelingen vrijdag 29 juni – zondag 2 juli

Er wordt verwacht dat ik in de Nieuwsbrief tochten aankondig en leden aanmoedig om mee te gaan. Dat gaat in dit geval niet lukken. Ik heb het er niet eens over dat Maarten Blasse eigenlijk liever de informatie over de tocht niet prijs geeft: hij doet er nogal geheimzinnig over. Bovendien maakt hij het zo onaantrekkelijk dat hij waarschijnlijk de enige deelnemer wordt:
– we gaan naar de Grevelingen, maar het kan ook wat anders worden?
– Je moet voor 3 dagen eten en drinken meenemen (weet hij niet dat er om de Grevelingen uitstekende restaurants zijn?)
– misschien gaan we naar een onbewoond eiland (Robinson Crusoe)
– je moet 25 km in beroerde omstandigheden kunnen varen zonder mopperen

Natuurlijk laat niemand zich hierdoor ontmoedigen. Schrijf je snel in, hoewel ik vermoed dat er ook nog een ballotagecommissie is.

Robinson Crusoe tours