Nieuwsbrief De Kromme Aar 2019-7

nummer 19

Mooie foto van de Allier? Vergeet het maar: dit is de Grensmaas. Een verslag vind je in deze Nieuwsbrief. Een verslag van de tocht over de Allier komt in de Nieuwsbrief van augustus.

Zuidplas Nieuwkoop

Hieronder zien jullie de inhoud van deze Nieuwsbrief. Door op de titel te klikken gaat het artikel open. Je kan het ook weer sluiten door weer op de titel te klikken.

Sommige berichten zijn klein en andere zijn groter. Bij grotere berichten word je doorverwezen door een knopje “lees meer”.

Oproep Evert voor de binnenlandse trektocht 2019

binnenlandse trektocht

De binnenlandse trektocht staat in onze toeragenda gepland van donderdag 22 t/m zondag 25 augustus. De beoogde  tochtleider is dan op vakantie en we zoeken een vervanger. Is er iemand die deze taak op zich wil nemen? Stuur dan een berichtje aan Evert@egroeneveld.nl.
Mocht zich onverhoopt niemand melden dan zullen we de data van de trektocht moeten verplaatsen.

 

Lauwersmeer/Engelsmanplaat voor grootwatervaarders (snel aanmelden!)

foto: Esther Westerveld

In het weekend van 13 juli is er een grootwatertocht op het Lauwersmeer en de Wadden. Grootwaterervaring is vereist. Wil je er meer over weten?

lees verder

Rondje Utrecht 20 juli

foto: jbdodane

Op 20 juli wordt in de Utrechtse grachten en over de Vecht gevaren. Beide de moeite waard.

 

lees verder over het Rondje Utrecht

 

 

Marker Wadden (herkansing) i.p.v. de Oosterschelde

foto Cermivelli

Op 28 juli zouden we gaan varen op de Oosterschelde. Maar omdat het tij anders is dan verwacht gaat het niet door.
Het komt misschien wel goed uit, want dan kunnen we toch nog naar de Marker Wadden. Dit is eerder niet doorgegaan i.v.m. slecht weer.

lees verder

Waterrecreatiedag Woubrugge

WoubruggeOp 15 juni was er weer een geslaagde promotiedag in Woubrugge. Het weer begon een beetje druilerig, maar we hebben uiteindelijk een prima dag gehad. Het kost wel elke keer meer moeite om de drakenboot vol te krijgen. Uiteindelijk zijn we toch nog als tweede, van de acht teams, geëindigd. De kraam, die je op de foto ziet is betaald door Kanoshop. Wil je nog een paar foto’s bekijken?

foto’s Woubrugge

Grensmaas en de Roer

Een verslag van Ries van de mooie rivieren de Grensmaas en de Roer. Je hoeft er niet voor naar Frankrijk. Om alvast in de stemming te komen:

Waar in ’t bronsgroen eikenhout, ’t nachtegaaltje zingt.
Over ’t malse korenveld, ’t lied des leeuweriks klinkt.
Waar de hoorn des herders schalt, langs der beekjes boord.
Daar is mijn vaderland, Limburgs dierbaar oord!

naar mooi Limburg

Veiligheid en lekker met water knoeien

Woensdagavond 24 juli 19.30 uur oefenen met omslaan en de kajak verlaten, zonder en met spatzeil. Wil je met een spatzeil kajakken, dan is het heel belangrijk een goede routine te hebben hoe het spatzeil los te maken en de kajak te verlaten.

Daarnaast is het goed te oefenen met een stukje zwemmen met de kajak en met het legen van de kajak. Het omslaan is mooi te combineren met diverse balansoefeningen.

Liefhebbers kunnen proberen om vanuit het water weer in de kajak te klimmen.

Hans Parmentier en Toon van den Hooren

Zeetrektocht Denemarken en het voorbereidingsweekend

Vanaf 31 augustus start de zeetrektocht in de Deense archipel bij Funen.oefenen op zee

lees meer over de zeetrektocht bij Funen

Er wordt wel van je verwacht dat je meedoet in het voorbereidingsweekend van 9 t.m. 11 augustus. Je bent ook welkom op het voorbereidingsweekend als je niet naar Denemarken gaat.

voorbereidingsweekend