verenigingsnieuws maart 2019

bestuur

We hebben dringend behoefte aan versterking van het bestuur. Het bestuur bestaat uit 5 man en dat moeten we ook hebben volgens de statuten. Frans Rijven stopt als bestuurslid. Dus formeel hebben we daarom alleen al een bestuurslid nodig om te kunnen blijven draaien. Beter is als er een paar bestuursleden bij komen, zodat we de bestuurslast kunnen verminderen.

website

Er is nogal wat aan de website geknutseld. Ook om alle gegevens voor de Algemene Ledenvergadering bereikbaar te maken. Als iets onduidelijk is hoor ik het graag. Mail maar naar jnhordijk@gmail.com

KiKaRoW Sponsoractie

Wij gaan met een aantal kanoërs meevaren met de roeivereniging op 13 april. Het geld van het onderzoek zal gaan naar de gevolgen van de behandeling van de kanker bij kinderen op latere leeftijd.
Ik ga met de Roeivereniging afspraken maken over de sponsoring. Als ik iets weet zal ik aan jullie meedelen hoe je ons kan sponsoren. Je kan je trouwens nog bij mij opgeven om mee te varen.

Jan Hordijk

lezing Museon Martin

Onderstaande tekst komt van de website van het Museon.

Audiovisuele presentatie door zee-kanoër en avonturenfotograaf Martin Kroon

Per kajak naar Spitsbergen, dat is ook voor zeekanoër Martin Kroon een zee te ver. Dan maar met de Plancius, het vroegere onderzoeksschip, dat nu met kleine groepen avontuurlijke en vooral koude (Ant)arctische bestemmingen bezoekt waar je moeilijk zelf naartoe kunt. Onderweg wordt gestopt in Schotland, op twee Shetland-eilanden en op het onbewoonde Jan Mayen, genoemd naar de Zeeuwse kapitein die dit afgelegen vulkaaneiland ontdekt heeft. Daar kun je van kust tot kust over zwart lava-zand wandelen en je inleven in de ontberingen die onze 17e-eeuwse walvisvaarders (niet!) doorstaan hebben. Daarna varen we met 24 uur licht langs de pakijsgrens met talloze zeehonden en walvissen door naar Spitsbergen. Daar bezoeken we de noordwestelijke eilanden en speuren naar ijsberen, walrussen en arctische trekvogels. Vanuit onze warme stoel kunt u meegenieten van de koudste en mooiste reis die Martin ooit gemaakt heeft.

Klik hier voor de foto’s e.d. op de website van het Museon

laten we er een beetje op letten

spatzeilen

rommelDit zijn plekken voor de peddels. Er worden steeds meer andere zaken opgehangen. Toch maar niet. Soms is het best lastig om je spullen kwijt te kunnen. We moeten is gaan kijken of daar niet een oplossing voor is. Zodat we minder last hebben van karretjes e.d..

 

 

 

 

 

 

het loopt al als een trein

Bij wijze van spreken dan. Dit zijn alleen maar aankopen van de familie Hordijk. Als je via internet bestelt kan je het ook via onderstaande banner doen. Ik heb bij Coolblue een fietsendrager gekocht van ongeveer 300 euro en een half uur later was er 10,35 euro voor de club bijgestort. Het heeft mij niets extra gekost. Dus als je via internet wat aanschaft denk dan aan de club.

Klik eens op onderstaande banner. Dan zie je waar het allemaal geldt: Coolblue, Tui, booking.com, de Bijenkorf, Jumbo etc.