aanschaf Atlantics


We hebben dit jaar een grote stap gemaakt in de verjonging van de verenigingsvloot. Door het bijzondere verloop van dit seizoen is het jaarplan eerder uitgevoerd dan de ALV. Er zijn een aantal oude  kajaks verkocht afgelopen zomer en we hebben een investering gedaan in twee fonkelnieuwe Engelse zeekajaks van polyethyleen sandwich constructie. Een North Shore Atlantic en een North Shore Atlantic lv.

De Atlantic is de nieuwe naam voor de Mariner maar dan met een grotere kuip en grotere dekluiken. Het is een stabiele wendbare kajak geschikt voor een grote range vaarders afhankelijk van het gebruik.  Een pakboot voor lichtere mensen en als dagtocht boot kunnen wat zwaardere mensen er ook prima mee varen.
De Atlantic lv is de nieuwe naam voor de Shoreline ook met de grotere kuip en grotere dekluiken. Deze kajak is bedoeld voor lichte vaarders en is ook een stabiele en wendbare kajak.

Beide kajaks zijn voorzien van een variabele scheg met het bowdenkabel systeem (uitduwen met een staaldraad). Dit systeem is in principe onderhoudsvrij. Het is wel een voorwaarde dat de scheg altijd opgehaald wordt bij ondiep water, strandjes, bij waterplanten en voordat de kajak uit het water getild wordt. Wanneer de scheg volledig uitgeklapt is, heeft het staalkabeltje de maximale ongesteunde lengte waardoor het kwetsbaar is voor knikken bij geforceerd inklappen.