Water, spektakel en sportiviteit: kano polo

een spannende, spectaculaire en intensieve sport!

Maak kennis met kanopolo

Kanopolo is een relatief onbekende maar zeer spectaculaire teamsport. Binnen Nederland wordt kanopolo slechts door een paar honderd mensen beoefend. Echter, kanopolo is wel een mondiale sport. Hoewel het zwaartepunt van de populariteit in Europa en Oceanië ligt, komt de sport ook hard op in Azië en (Noord) Amerika

Kanopolo combineert het kanovaren met elementen van waterpolo en rugby; dit resulteert in een spannende, spectaculaire en intensieve sport. Bij deze teamsport is het doel simpel: gooi de bal in de goal van de tegenstander. Hierbij wordt de bal meestal met de hand gespeeld, al is het ook toegestaan om hiervoor de peddel te gebruiken.

Elk team heeft vijf veldspelers en maximaal drie wissels buiten de lijnen. De wedstrijden duren twee keer tien minuten op een veld van 35 bij 23 m. Tijdens deze twintig minuten gebeurt er meer dan op een heel WK voetbal. Uitslagen met dubbele cijfers zijn geen uitzondering, er wordt veel gescoord. Het lijkt er ruig aan toe te gaan. De kano’s waarin gespeeld wordt botsen met ogenschijnlijk veel geweld tegen elkaar op. Ook de peddels worden meer dan eens luidruchtig gekruist.

Wil je meer te weten komen over kanopolo? We nodigen je uit om te komen kijken en een proefles te volgen. Wil je meer informatie? Stuur een E-mail naar kanopolo@krommeaar.nl

Elke woensdagavond om 19:00 uur, als het zomertijd is, is er iemand aanwezig om je te ontvangen. Wil je op een ander tijdstip? Dat kan ook maar bel of mail dan naar de pr-commissie.

 

Kanopolocommissie

In het dagelijkse bestuur van AKV de Kromme Aar zitten twee kanocommissarissen die verantwoordelijk zijn voor de organisatie en de belangen van de kanoafdeling.

De kanocommissarissen nemen deel aan de maandelijkse bestuursvergadering, geven leiding aan en ondersteunen de kanocommissies. Zij maken een jaarlijkse kanokalender en stemmen de activiteiten op elkaar af.

Kanoledenvergadering

Twee keer per jaar beleggen de kanocommissarissen een vergadering voor alle kanocommissies om de belangrijke onderwerpen te bespreken en de algemene kansvergadering voor te breiden.

In januari is er een vergadering voor alle kanoleden. Tijdens deze vergadering worden behaalde diploma’s uitgedeeld, het afgelopen jaar wordt geëvalueerd en de activiteiten voor het komende jaar wordt bekendgemaakt.

De laatste vergadering neemt besluiten over voorstellen, maar de besluiten dienen slechts als advies aan het bestuur en als voorstel voor besluitvorming door de leden tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV)  in het voorjaar.

Bel of mail met Jan Hordijk (06-22958172) of pr-commissie@krommeaar.nl

Onze vereniging zit aan de Machineweg 2B in Aarlanderveen bij de Zegerbrug.