Maak kennis met de vereniging

In de zomer is er elke woensdagavond om 19:00 uur iemand aanwezig om je te ontvangen.

De kanosport is een zeer veelzijdige watersport

Binnen de vereniging worden diverse vormen beoefend

Krijg instructie van gediplomeerde instructeurs

Regelmatig worden er toertochten georganiseerd op de Nederlandse rivieren en plassen

Maak kennis met de vereniging

Elke woensdagavond om 19:00 uur, als het zomertijd is, is er iemand aanwezig om je te ontvangen. Wil je op een ander tijdstip? Dat kan ook maar bel of mail dan naar de pr-commissie.

 

Kanovereniging AKV de Kromme Aar bestaat sinds 1984. Kanoën bij onze vereniging is al mogelijk vanaf de leeftijd van 8 jaar.

 

De kanosport is een zeer veelzijdige watersport. Binnen de vereniging worden de volgende vormen beoefend:

 

  • Kanopolo
  • Toerkanoën
  • Wildwatervaren
  • Brandingvaren

 

Gediplomeerde instructeurs geven les in kanovaardigheden en veiligheid. Regelmatig worden er toertochten georganiseerd op de Nederlandse rivieren en plassen. Elk jaar gaan leden een weekend wildwatervaren in de Belgische Ardennen. In de zomervakantie reizen leden af naar Frankrijk, Oostenrijk of Slovenië voor een bezoek aan bekende wildwater rivieren met uitdagingen voor beginners en ervaren kanoërs.

 

Geïnteresseerden kunnen langskomen tijdens de lessen op woensdag tussen 19.00 uur en 21.00 uur. Voor of na de les kunnen mensen meer informatie verschaffen en een rondleiding geven op de vereniging. Het is mogelijk een proefles aan te vragen, informatie op te vragen of vragen te stellen door een E-mail te sturen naar kano@krommeaar.nl

 

 

Kanocommissie

In het dagelijkse bestuur van AKV de Kromme Aar zitten twee kanocommissarissen die verantwoordelijk zijn voor de organisatie en de belangen van de kanoafdeling.

De kanocommissarissen nemen deel aan de maandelijkse bestuursvergadering, geven leiding aan en ondersteunen de kanocommissies. Zij maken een jaarlijkse kanokalender en stemmen de activiteiten op elkaar af.

Kanoledenvergadering

Twee keer per jaar beleggen de kanocommissarissen een vergadering voor alle kanocommissies om de belangrijke onderwerpen te bespreken en de algemene kansvergadering voor te breiden.

In januari is er een vergadering voor alle kanoleden. Tijdens deze vergadering worden behaalde diploma’s uitgedeeld, het afgelopen jaar wordt geëvalueerd en de activiteiten voor het komende jaar wordt bekendgemaakt.

De laatste vergadering neemt besluiten over voorstellen, maar de besluiten dienen slechts als advies aan het bestuur en als voorstel voor besluitvorming door de leden tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV)  in het voorjaar.

De Alphense Kanovereniging nodigt je uit kennis met ons te komen maken zonder een enkele verplichting. Wij zijn enthousiast over de kanosport en willen je graag kennis laten maken met onze vereniging.  Je kan er toerkanoën, grootwaterkanoën, kanopolo, slalomvaren en brandingvaren.

Ook zijn er langere trektochten in Nederland, begin juni in het buitenland en begin september op de Waddenzee. In de winter oefenen we in het zwembad. Kijk op de agenda. Wil je onze Nieuwsbrief lezen? Klik op de knop op de Homepage.

Bel of mail met Jan Hordijk (06-22958172) of pr-commissie@krommeaar.nl

Onze vereniging zit aan de Machineweg 2B in Aarlanderveen bij de Zegerbrug.