januari 2021

De eerste Nieuwsbrief van het jaar met maar weinig echt nieuws.

Frankrijk

Landschap in de buurt van de Buurserbeek.

Vanuit het bestuur

Net als iedereen kijken we verlangend uit naar betere (kano)tijden. Op dit ogenblik houden we voornamelijk bij wat er niet doorgaat. Maar we hopen dat er met wat beter weer en wat minder besmettingen het over niet al te lange tijd weer mogelijk is als club te kanoën. Binnenactiviteiten zullen er voorlopig niet zijn. De algemene ledenvergadering zullen we dit jaar online organiseren.

Jan Hordijk

.

Toch nog een tochtverslag

Toch nog een tochtverslag en nog wel over de Buursebeek. Gevaren door onze ervaren onderzoeker Ries. Hij is een verre verwant van Stanley en Livingstone, die in de negentiende eeuw Afrika ontdekten. Zoals we Ries kennen een auto volgeladen met allerlei belangrijke en overbodige spullen met in elk geval voldoende pannen en potten en speciale handige dingen. Maar soms in dat niet genoeg.

lees verder in het tochtverslag

 

.

Kanoroutes

De AKV onderhoudt een vijftal kanoroutes. Het zijn lange routes, die vooral geschikt zijn voor ervaren kanoërs, omdat de afstanden vaak pittig zijn. Wij zijn nu met de gemeente aan het kijken of ze te moderniseren zijn: GPS-navigatie, promotiefilmpjes e.d.. Ook willen we kortere routes gaan opzetten, die voor recreanten te doen zijn, waarbij we ook gaan kijken of dat met kanoverhuur te combineren is. Bij deze kortere routes komen wel bordjes te staan.

.

Varen in de winter

Varen in de winter is niet zonder risico. Toch eens nuttig om dit artikel van het Watersportverbond te (her)lezen. 

lees hier het artikel

 

 

 

korte berichten

kanotochten

De kanotocht van 31 januari in Rotterdam vervalt. Je hoort natuurlijk direct van ons als er weer iets mogelijk is.

kluszaterdag

De coördinatie van de kluszaterdag door Mieke Wolthuizen is overgenomen door Fokko Dam. Het zal wel even duren voordat het weer mogelijk is. Mieke bedankt voor alle activiteiten.

ziekenhuisopname

Herman van Huis wordt aanstaande dinsdag (26-1) geopereerd aan zijn knie. Er wordt een bypass geplaatst. Als alles goed verloopt zal hij aan het einde van de week weer naar huis mogen. 

.