juni 2021

Nieuwe verenigingskano Perception Essence

Perception Essence

Vanuit het bestuur

Van de coronamaatregelen hebben we tijdelijk (?) minder last. De kleedkamers zijn weer in gebruik en we kunnen weer volop varen. Vrijdag gaat een groep o.l.v van Wim en Ries varen ten zuiden van Berlijn vanuit een tweetal basiskampen. Aanstaande zondag is er een tocht in de Vlietlanden bij Vlaardingen. 

Jan Hordijk

Prima opkomst bij het Rondje Venen

Eigenlijk zou deze tocht dit jaar door kanovereniging De Ronde Venen uit Vinkeveen georganiseerd worden, maar waarschijnlijk hebben slechte weersvooruitzichten in combinatie met Corona de organisatie geen andere keus gelaten dan de tocht te schrappen.

Op kleine schaal, met alleen eigen leden liggen de verantwoordelijkheden en mogelijkheden toch iets anders. Ondanks het slechte weer zijn er 10 AKV leden die zich aangemeld hebben voor deze eerste tocht van 2021. Een dag van veel regen en wind maar ook af en toe een zonnetje.

Van de 10 deelnemers zijn 8 die 24 km varen,… Dominique en Thomas varen de 42 km route. 

lees hier het verslag van Thomas Reijchard

.

Tochten juli 2021

11 juli – Delft en Den Haag
We hebben al vaker in Delft en omgeving gevaren, maar nog nooit in het gebied tussen Delft en Den Haag. Dat gebied is ons doel voor vandaag.
Lees verder in de agenda

 

 

 

.

Nieuws van de botencommissie

De geplande verkoop van 2x 2 persoons Reeven superduo en kajett is gelukt.

Met wat bijleggen is er een Perception Essence met peddel en spatzeil bijgekocht. Deze kajak ligt op B19.
Daarnaast is er een gulle schenking gekomen, deze ligt op B13.
Met in het B-vak nog wat verplaatsingen als gevolg.

nieuwe boten

Van links naar rechts op:
B13 schenking 2021 Eagle ‘Yellow Fellow’
B19 Essence gekocht 2021
B25 Essence gekocht 2018

Op de zolder lagen 3 karretjes verkregen uit eerdere schenkingen. Deze zijn van verenigingsstickers voorzien en liggen in de botenloods voor algemeen gebruik.
We hebben ze toch en waarschijnlijk is het handig. Ze liggen nu voor het G-vak en hopelijk niet te erg in de weg.

karretjes

Wil nu in een beter jaargetijde nogmaals de SUP onder de aandacht brengen die vorig jaar geschonken is door Ries.

Als je wil proberen, hij ligt ervoor. De pomp en peddel liggen erbij. (zie de foto bovenaan dit artikel)

De botencommissie

Korte tocht  –  rondje Langeraar

Een verslag van Frank Volkers,

langeraar_boten

Voor veel leden van de vereniging zal dit een bekend en vertrouwd geluid zijn en de meesten zullen hun hand er niet voor omdraaien. Toch was het Rondje voor mij deze zondag een bijzonder rondje.

Het was de eerste keer dat ik deelnam aan een “officiële” korte tocht van de vereniging en het is prima bevallen. De afgelopen maanden stonden in het teken van voorbereiding en wennen aan de kajak, zowel boven als in het water…… Langzaam maar zeker werd dankzij de prima begeleiding de basis gelegd voor een tocht van zo’n 15 kilometer.

In het rondje Langeraar zit een aantal leuke hindernissen. Wat te denken van een echt sluisje bij Papenveer? Juist voor een beginnend vaarder is dit een prima gelegenheid om eens te ervaren wat er gebeurt als je met een kajak in de sluis naar beneden of naar boven gaat. Het sluisje is maar klein en de waterstromen zijn niet groot en dat maakt dat de kajak prima valt te beheersen. Als je geen zin hebt in de sluis, kun je hier trouwens ook je kajak gewoon overdragen.

Na een korte tocht door Papenveer, belandden we op de Langeraarse Plassen. Er was een hoop te zien want er zijn werkzaamheden aan de gang. De Plassen worden uitgebaggerd en de oevers worden versterkt. Er ligt groot materieel in het water en het is leuk om daar omheen te varen.

Het werd tijd voor een korte pauze. Midden door de Plassen loopt het Kerkpad en aan dit pad is in het afgelopen jaar een prachtige recreatielocatie gemaakt. Bij deze locatie is ook gelegenheid om even aan te meren en uit te rusten op het grasveld. 

Volgende hindernis in het traject is de overdraagplaats tussen de Langeraarse Plassen en de Smidskade. Het in- en uitstappen is niet moeilijk maar je moet daarna wel even de kajak de dijk op loodsen, voor je je weg kunt vervolgen. 

Tenslotte was er nog een laatste hindernis. Er waren veel bootjes op het Aarkanaal, want het was een prachtige dag. De hekgolven van het tegemoetkomende én achteropkomende verkeer zorgen voor leuke momenten in de kajak.

Dank aan de medevaarders voor een prima dag en een leuke tocht!

 

.