juni 2022

Tocht op de Havel in 2018

10 juni gaan we weer op de Havel varen,

maar nu bij de oorsprong in het National Park Mùritz.

Frankrijk

Vanuit het bestuur

Op 29 april hebben we een goed bezochte Algemene Ledenvergadering gehad in ons kanohuis. Gelukkig niet meer online of in de Maranathakerk. Hoewel de financiële situatie van de vereniging goed is hebben we besloten de contributie enigszins te verhogen om de kostenstijging te kunnen dragen. Binnenkort ontvangen jullie het verslag van de vergadering, waarin je alles kan terugvinden. 
Aschwin doet zijn best om de jeugdgroep naar een levensvatbaar niveau te vergroten. Op 18 juni zal hij ook aanwezig zijn op het Waterspektakel. Dit is een try out voor een grotere opzet in 2023. Kom kijken en neem je kinderen/kleinkinderen mee.

 

Jan Hordijk

 

.

Schenking kano’s

Thea Pennings heeft haar oude trim/toerkajak aan de AKV geschonken. Het is een  Eagle club, een leuke kajak om sportief te varen, dank voor deze schenking.

De kajak is voorzien van een roer valt daarom onder de regels van ‘voorwaardelijk gebruik’

Zie gebruik verenigingskano’s punt 7: .. alleen toegestaan tijdens de instructie en/of onder begeleiding bevoegde leden, of na uitdrukkelijke toestemming van de botencommissie.

Wil je deze kajak varen, neem dan contact op met Herman van Huis, Michiel Verhoef of Toon van den Hooren.

Er is ook een andere boot geschonken door Thea en Nico. Die is te koop.

De botencommissie

Martin Kroon biedt een historische Aerius aan.

.

Tussen Kaag en Wijde AA

Voor de derde keer in dit jonge vaarseizoen bezoeken we de Kagerplassen.

Vanuit het clubgebouw is De Kaag vaak net iets te ver met de kayak, zeker als je daar nog een beetje wilt rondvaren. Vanuit Hoogmade is het echter goed te doen en met de auto maar een klein stukje rijden naar de start van onze tocht in de staart van De Wijde AA. De ruime parkeergelegenheid, waar je direct aan het water de kayak kunt afladen en prima kunt in en uitstappen is altijd beschikbaar. We zijn weer met een leuke groep enthousiastelingen. Helaas heeft Jan op het laatste moment zijn prioriteiten bijgesteld en af moeten zeggen. maar Evert, Hans, Hanneke, Mieke, Dominique Tom en Frank zijn van de partij.

Lees hier verder

.

Agenda

10 t.m. 19 juni
Buitenlandse Trektocht op de Havel
lees hier verder

18 juni
Waterspektakel, de Alphense Kanovereniging is aanwezig voor de jeugd in de buurt van de Chinees aan de Zegerplas. Kom kijken en neem je kinderen/kleinkinderen vanaf 10 jaar mee.
lees verder

19 juni
korte tocht

25 juni
Biesbosch

26 juni
korte tocht

29 juni
Natte oefensessie Zeegerplas

3 juli
Lopikerwaard

9 t.m. 10 juli
Waalweekend met overnachting
lees verder

.