maart 2023

Wild kamperen op de Duitse Wadden in 2016

Een prachtige avondzon op het strand van Langeoog.

We waren te laat waardoor we de camping op Spiekeroog niet meer haalden.

Frankrijk

Ik, Jan Hordijk, heb een hekel aan kamperen, zeker in het zand. Hiervoor maak ik een uitzondering. Prachtig weer, heel rustig.

Je krijgt weer zin in het seizoen van 2023.

Vanuit het bestuur

Op de ALV op 24 maart bestaan we precies 40 jaar. Daar zullen we zeker aandacht aan besteden, maar de echte viering is pas in juni. Ries licht alvast een tipje van de sluier op in het stukje onder de vlaggetjes.
Het winterprogramma met lezingen in de kantine, oefenen in het zwembad en de snerttocht zit er weer op. Best geslaagd volgens ons. Nu gaat het echte kanoseizoen weer beginnen. 

Kijk of je zin hebt in de bollentocht of varen in de omgeving van Leiden. Zie de bijdrage van Hans. Michiel wil graag wat sneller varen. Hij gaat aan de gang met de officieuze wedstrijd/marathoncommissie.

Jan Hordijk

 

.

Lustrum

He pssst,

Heb je het al gehoord? Onze fantastische club bestaat dit jaar 40 jaar!

Dat gaan we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. De lustrumcommissie heeft allerlei ideeën de revue laten passeren. Meer informatie volgt nog maar hou het weekend van 17 en 18 juni 2023 vrij in je agenda! Om de spanning een beetje op te bouwen verklappen, we nog niet wat er allemaal staat te gebeuren. Na veel wikken en wegen heeft de lustrum commissie een programma bedacht met leuke activiteiten om te doen, om van te leren en van te genieten!
Nieuwsgierig geworden? Het heeft geen zin de lustrumcommissie te ondervragen, wij zullen zwijgen in alle talen ;-). Bij de ALV op 24 maart zullen we het voorlopige programma presenteren. Voor wie er dan niet bij kan zijn, wees gerust, iedereen krijgt nog een uitgebreide uitnodiging.
Ries de Graaf

Wedstrijdvaren

Jaarverslag 2022 van de officieuze wedstrijd-/marathoncommissie

 Hoewel er officieel geen wedstrijd-/marathoncommissie is toch een verslag over 2022. Hoewel nog een beetje voorzichtig hebben leden van de AKV deelgenomen aan wedstrijden. Zo hebben Lex en Michiel de sprintmarathon bij Viking Amsterdam gevaren. Aan de avondmarathon in Rotterdam deed ook nieuwkomer Cindy mee. En dat terwijl ze nog bezig was met de beginnersinstructie! 

Helaas gooiden privé-omstandigheden roet in het eten toen Lex en Michiel het NK K2 Marathon wilden varen. De trainingen die we gedaan hebben in de K2 smaakten echter wel naar meer en het is mooi om te zien dat op dinsdagavond de K2 en K4 weer vaker gebruikt gaan worden.

lees verder over de plannen voor 2023

 

.

Bollentocht

Bollentocht –  zondag 16 april

De tocht voert door de bollenvelden om en door Sassenheim, via sloten met weinig tot geen overige vaartuigen. De meeste sloten in de bollenstreek hebben onverharde kanten die niet al te hoog zijn. Optimaal van de kleurenzee genieten doe je vanuit een canadese kano. Vanuit een kajak kan ook, maar dan zit je wat lager en kun je niet over de velden heen kijken.

We varen vlak langs ruïne Teylingen, die je helaas niet vanaf het water kan bezoeken. We houden een lunchpauze en 1 of 2 koffiestops, voor glühwein wordt gezorgd

Begin- en eindpunten zijn in het centrum van Sassenheim. De afstand tussen begin- en eindpunt is ongeveer 150 meter. Als het druk is in het centrum, kan het lastig zijn om je auto bij het eindpunt neer te zetten, dus neem je kanokarretje mee, zodat je de kano naar de auto kunt rijden als dat nodig is.

De tocht afstand is ongeveer 13 km. We kunnen de tocht verlengen door uitstapjes door doodlopende sloten te maken, als daar bloemen in bloei staan.  De AKV reiskosten regeling is van toepassing.

.

Wijzigingen in de toerkalender

Het rondje Schiermonnikoog is i.v.m. het getij verplaatst naar het weekend van 12 en 13 augustus, met ook de maandag erbij.

.

Leiden en Kagerplassen

Leiden en Kagerplassen – zondag 2 april

De precieze route is afhankelijk van het weer, met windkracht en windrichting als meest bepalende factoren. In ieder geval starten we aan de Zijl bij het zeeverkennerseiland. Vandaar gaat eerst over het Joppe en dan door Leiden of andersom. Een variant waarbij we alleen door Leiden varen is ook mogelijk.

De afstand zal ongeveer 20 km. zijn.

.