september 2023

Actiefoto Jacques van der Donck

In deze nieuwsbrief kijken we vooruit en terug

Frankrijk

Vanuit het bestuur

Het einde van het kanoseizoen komt in zicht. Dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt. Wat? Dat kan je hieronder lezen.
Verder verwelkomen we 2 nieuwe leden, Annette en Mate, en Jacques neemt na 22 jaar afscheid van ons.
We hebben ook maar een aantal foto’s van ons 40 jarig bestaan toegevoegd.

Jan Hordijk

.

Nieuw lid : Annette Munter

Hierbij stel ik me even voor als nieuw lid. Mijn naam is Annette Munter. Ik woon nu iets meer dan een jaar in Alphen aan den Rijn en ik ben heel blij met de prachtige vaar- en fietsmogelijkheden in deze mooie omgeving. Hiervoor woonde ik in Den Haag. En hoewel de grote stad ook zijn  charmes heeft, is het hier toch veel rustiger.

Oorspronkelijk kom ik uit Zeeland en heb vroeger veel gezwommen, gezeild, gesurfd, geroeid en gevaren met de kano op het Veerse Meer. Door studie en diverse verhuizingen kwam het recreatief bezig zijn met watersport er helaas niet meer van.

Maar toen ik een keer een rondje langs de Rijnhaven liep en een mooie instapplek zag, kwamen de watersportkriebels weer opzetten. En een kano was toen snel gekocht. Wel een opblaasbare boot, omdat ie anders niet in m’n berging past.

En toen ik een paar maanden geleden medelid Michael tegenkwam bij de Rijnhaven, maakte die me enthousiast om een keer bij de vereniging te komen kijken en met een echte boot te varen. En zo is het gekomen…

.

Nieuw lid : Mate Oles

Hallo allemaal,

Ik ben Mate Oles, ik kom uit Hongarije maar ik woon al 9 jaar in Nederland met mijn vrouw en twee kleine jongens (2 en 4 jaar oud).

Ik ben heel enthousiast om lid te worden van de club en om te leren kajakken. 

Best,

Mate

.

Agenda

21 – 24 september
kanoën, kamperen bij een fort aan de Loosdrechtse Plassen
zie ook onderstaand artikel
Interesse? Info bij Wim, Michael, Theo of Ries

 

23 september
Eem en Eemmeer
lees hier verder

14 oktober

Op zaterdag 14 oktober 2023 houden we weer onze jaarlijkse AKV BBQ. Inloop in het clubhuis is vanaf 16:30 uur, de BBQ start om 17:00 uur.

Geef uiterlijk woensdag 11 oktober door met hoeveel personen je komt en of je vlees, vis of vega (of combinatie) eet.

De kosten bedragen € 8,00 t/m 15 jaar en € 12,00 vanaf 16 jaar.

Geef je hier op

 

.

Afscheid na 22 jaar Kromme Aar

Een jaar geleden kwam ik na een weekje wildwater varen weer op de training. Aan de ene kant opgetogen aan de andere kant met lood in mijn schoenen. Ik had namelijk een huis gekocht ver, ver weg. Dat betekent voor mij een nieuw avontuur. Ook betekent het een afscheid van medekanovaarders, waar ik jarenlang veel plezier mee heb gehad.

Het begon 22 jaar geleden met een strandwandeling… lees verder

.

Herinneringen aan 40 jaar AKV

Jaap Bakker is in het fotoarchief gedoken en heeft een aantal leuke foto’s geselecteerd.
lees hier verder

kanoën, kamperen bij een fort aan de Loosdrechtse Plassen

Wil je een keer kanoën en kamperen? Twijfel je of het wat is voor je?
Dan hebben we nu iets in het AKV programma gestopt dat misschien iets is voor jou.

We gaan drie of vier nachten kamperen op Fort Spion bij de Loosdrechtse plassen.
Elke dag varen we een andere tocht waarvoor we telkens een klein stukje gaan rijden.
Op zaterdag varen we de aangekondigde Eemtocht.

De dagen zijn 21, 22, 23 en 24 september.
Je hoeft niet alle dagen mee te doen. 1 of meerdere dagen kan.

Een uitgelezen kans om eens een nachtje of meer het kanoën en kamperen te combineren. Je hoeft dus ook niet met je bagage te varen, de tentjes blijven staan bij Fort Spion. We koken zoveel mogelijk samen en hebben een grote driepoot met kampvuur bij de hand. Kortom het kan heel gezellig worden met rustig nazomerweer (hopelijk).

Interesse? Info bij Wim, Michael, Theo of Ries. Kajak of Canadees maakt niet uit en voor je boottransport vinden we wel een oplossing.

.