Zwembad training

Peddeltechniek, eskimoteren en reddingsoefeningen

Slalomtraining voor de jeugd

Er wordt gevaren bij onze vereniging in de ‘kom’ (poeltje) van de Wetering

Zwembad training

Peddeltechniek, eskimoteren en reddingsoefeningen

Slalomtraining

Er wordt gevaren bij onze vereniging in de ‘kom’ (poeltje) van de Wetering

Zwembad training

Peddeltechniek, eskimoteren en reddingsoefeningen

Zwembad training

Peddeltechniek, eskimoteren en reddingsoefeningen

Instructies en opleidingen Programma 2020

 

 • dinsdagavond 19:30-21:00 uur is er een training kanotechniek, gericht op conditie en techniek. Gedurende de winterperiode op de Wetering en het Poeltje met wendbare bootjes, tijdens de zomerperiode met snellere kajaks op het Aarkanaal. Toon van den Hooren (0172 445769)
 • zondagochtend 1 maal per 2 weken van maart t.m. november slalomtraining voor de jeugd
  10:00-11:00 uur groep 1
  11:00-12:00 uur groep 2
  Dit wordt samen met Wyrda (Woerden)voortgezet, vanaf maart t/m november op zondag en één keer per twee weken. Er wordt gevaren bij onze vereniging in de ‘kom’ (poeltje) van de Wetering. De instructeur/trainer is Aschwin Zax.
  Met deze groep wordt ook enkele keren gevaren op:
  de slalombaan in St. Oedenroede, geschikt voor beginners jeugd,
  de wildwaterbaan in Hardenberg of Hohen Limburg,
  En enkelen van deze groep zullen meedoen aan slalomwedstrijden.
 • donderdagavond 19:30-20:30 uur een slalomgroep voor volwassenen. Op het Poeltje bij het kanohuis, met trainer Aschwin.
 • Wildwatervaren instructies (enkele keren) een dagje of weekend wildwatervaren organiseren op de ww-baan in Hohen Limburg (Duitsland) en/of de ww-baan in het Vechtpark in Hardenberg. 
 • Instructie-avond “onderkoeling en veiligheid” organiseren, minimaal elke 2 jaar en/of aansluitend op enkele introductiecursussen. 

Klik hier om je aan te melden voor één of meerdere trainingen en/of cursussen.

 

Overige mogelijkheden en trainingen

 • Introductiecursus met alle basistechnieken voor alle beginnende kajakvaarders. 
 • Vervolg introductiecursus instructies verzorgen beter manoeuvreren met een zeekajak en het verbeteren van de voorwaarste peddelslag.
 • Sportief varen: stimuleren van het ‘trimmen op het water’. Het gaat hierbij om de kanotypen Eska, Surfer, K1, K2 en K4 en dat in de periode vanaf mei t/m september vanwege de watertemperatuur.
 • Groeps instructies/trainingen senioren: Bij de senioren zal er in de meeste gevallen individueel gevaren worden, maar we zullen toch ook op enkele data, juist vanwege K2 en K4, proberen groepjes te vormen met mogelijk instructies/trainingen. Hierbij kunnen we denken aan de dinsdagavond of evt. andere momenten na overleg. 
 • Instructies “open kano”, de bekende familie ‘”canadees” en ook voor de solo open kano.
 • Zwembadinstructies in de periode november t/m maart, ca. 5 keer op een zaterdagavond, waarbij peddeltechniek, eskimoteren en reddingsoefeningen op het programma staan. Uiteraard wordt er in het zwembad ook tijd gereserveerd voor de kanopologroep. met Toon van den Hooren, Hans Parmentier en Jan Hordijk
 • Instructies in het ontsnappen uit de kajak (zonder en met spatzeil), eskimoteren en reddingsoefeningen in buitenwater naar behoefte.

Klik hier om je aan te melden voor één of meerdere trainingen en/of cursussen.

 

Cusussen WSV:

De AKV stimuleert dat betrokkenen en belangstellenden deelnemen aan Kaderopleidingen. Klik hier als je interresse hebt om deel te nemen aan één van de opleidingen.

Omdat we kanovaren in verschillende vaarwateren, zijn er verschillende diplomalijnen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van twee soorten boten: Kajak of Open Kano. Voor dit alles is er één diplomasysteem. Hieronder vind je een overzicht. De blauwe lijn betreft binnenwater (van klein beschut naar groot open water), de overige kleuren spreken voor zich.

 

Klik hier voor meer informatie over de officiële door het Watersportverbond uitgegeven kanodiploma’s