Kom naar de open dag van AKV De Kromme Aar

Zaterdag 17 september, van 10:00 uur tot 14:00 uur

Welkom op de website van AKV De Kromme Aar

Vaar met ons mee naar de Zegerplas, of op de Grote Wetering, richting Nieuwkoop

Welkom bij AKV De Kromme Aar

Vaar met ons mee naar de Zegerplas, of op de Grote Wetering, richting Nieuwkoop

Alphense kanovereniging “De Kromme Aar”

Sportief bezig zijn gecombineerd met gezelligheid is waar het om draait bij de kanovereniging AKV “De Kromme Aar” in Alphen aan den Rijn.

Je kunt gezellig meevaren bij toertochten. Ook kun je zelf wat leden vragen mee te varen zodat er vanzelf weer een toertocht ontstaat. Op woensdagavond varen we op de Zegerplas, op de Grote Wetering, richting Nieuwkoop of op het Aarkanaal.

Behalve toerkanoën kan je bij ons ook kanopoloën en kanoslalom beoefenen.

 

Op 17 september van 10:00 tot 14:00 uur heeft de kanovereniging een open dag.

Toerkano

Toerkano

Ervaren instructeurs geven les in kanovaardigheden en -veiligheid. Regelmatig worden er toertochten georganiseerd op de Nederlandse rivieren, grachten, plassen en op zee. In de zomer zijn er ook toertochten in het buitenland met uitdagingen voor beginners en ervaren kanoërs.
Meer informatie

Kanopolo

Kanopolo is een spannende, spectaculaire en intensieve sport met een toenemende populariteit in Nederland en in vele andere landen wereldwijd. Ieder voorjaar wordt er door A.K.V. De Kromme Aar een kanopolotoernooi georganiseerd, met deelnemende teams uit heel Nederland.
Lees hier meer over kanopolo

kanoslalom

Kanoslalom

Bij kanoslalom is het de bedoeling om een parcours in een kano zo snel mogelijk af te leggen. Het parcours wordt aangegeven door paaltjes die boven het water hangen. Bij een wedstrijd zijn het ongeveer twintig poortjes waar je doorheen moet varen. Wanneer je begint doe je daar ongeveer drie a vier minuten over maar wanneer je heel goed bent doe je het in ongeveer anderhalve minuut.

Maak kennis met onze kanovereniging

Onze vereniging zit in Alphen aan den Rijn bij de Zegerbrug en heeft ongeveer 100 leden. We bestaan sinds 1978 en zijn genoemd naar het mooie riviertje de Kromme Aar. Vanuit ons kanohuis kan je alle kanten uitvaren via de Wetering naar Nieuwkoop, maar ook naar de Zegerplas.

 

  • Kano slalom (ook voor kinderen)
  • Trainingen, opleidingen en veiligheidscursussen
  • Toerkano / blog
  • Het laatste nieuws
  • De club steunen, zonder dat jou iets kost
  • Aanmelden / informatie