Route 1
Kaag-Braassem, lengte 24 km

Deze route maakt een rondje om de plaatsen Roelofarendsveen, Hoogmade, Oud Ade en Rijpwetering. Een goed instappunt is de kanosteiger bij Ofwegen aan de zuidkant van de Wijde Aa, langs de N446 tussen Woubrugge en Hoogmade.

De route loopt over de Wijde Aa, de Does, de Zuiderzijdevaart, de Stingsloot, het Vennemeer, de Boekhorstvaart, de Zomersloot, de Koppoel, de Kiekpoel, de Hanepoel, de Ringvaart en het Braassemermeer.

Een authentiek Hollands polderlandschap en het molen rijkste gebied van Nederland.

link naar de brochure route 1

Route 2
Braassem-Drecht, lengte 20 km

Deze route gaat langs Leimuiden, Bilderdam, Papenveer, Rijnsaterwoude, Roelofarendsveen en Oude Wetering. Het officiële instappunt is bij de Tolbrug tegenover restaurant ‘de Rozenboom’ in Leimuiden, maar je kan ook op de Herenweg in Rijnsaterwoude instappen, bij de brug over de Leidse Vaart. Deze route voert door de Drecht, het Braassemermeer, de Leidse Vaart en het Aarkanaal. Heel bijzonder is het door Staatsbosbeheer beheerde natuurreservaat ‘De Hemmen’, waar je alleen met de kano doorheen mag. 

link naar de brochure route 2

Route 3
Rijnland, lengte 36 km of 2 x 23 km

Deze tocht voert je door Alphen, Hazerswoude, Leiderdorp, Hoogmade, Papenveer en Ter Aar. Totaal ongeveer 36 km. Dat is veel voor een dagtocht. Je kunt de route opsplitsen door de Woudwetering te nemen tussen het Braassemermeer en Alphen. Dit resulteert in twee rondjes van ieder 23 km. Je kunt bij ons clubhuis instappen als je de volledige route en als je het oostelijke rondje vaart. De route gaat over het Aarkanaal, de Oude Rijn, de Does, de Wijde Aa, Braassemermeer en Leidse Vaart. 

link naar brochure route 3

Route 4
De 8 van Ter Aar, lengte 2 x 15 km

Deze route bestaat uit 2 rondjes vanaf ons clubhuis. Het zuidelijke rondje loopt door de Wetering, de Ziende, de Oude Rijn en het Aarkanaal. Het noordelijke rondje loopt vanaf ons clubhuis door het Aarkanaal, enkele slootjes, de Langeraarse Plassen en via het Aarkanaal terug naar het clubhuis. Deze twee kanoroutes voeren u door het veenweidegebied rond Alphen aan den Rijn en Ter Aar. 

link naar brochure route 4

route 5
Rijn-Meije, 33 km

Deze route voert je door Zwammerdam, de Meije, de Woerdense Verlaat, Woerden en Bodegraven. Instapplaats is in de Oude Rijn, ten zuiden van Zwammerdam, vlakbij de weg naar de Meije. Je vaart via de Oude Rijn, de Meije, de Meijewetering, de Kadewetering, de Woerdense Verlaat en de Grecht.

link naar brochure route 5