Nieuwsbrief De Kromme Aar 2018-1

nummer 1

Dit is ‘m dan de eerste Nieuwsbrief. Om een goede vorm te vinden heeft best veel tijd gekost en het zal ongetwijfeld mooier en beter kunnen. Daarvoor zijn we afhankelijk van jullie reacties. Onder de foto vind je de kopjes van de onderwerpen.

Zo ziet de Zuideinderplas vanaf het Meijepad er in de winter uit.

Zuidplas Nieuwkoop

Hieronder zien jullie de inhoud van deze Nieuwsbrief. Door op de titel te klikken gaat het artikel open. Je kan het ook weer sluiten door weer op de titel te klikken.

Sommige berichten zijn klein en andere zijn groter. Bij grotere berichten word je doorverwezen door een knopje “lees meer”.

Berkel en Dinkel

huisje camping GlanerveldPrachtige tocht naar de Berkel en de Dinkel. Hier heeft ook al een artikel over in de Peddelsteun gestaan, maar de tekst is aangepast en er zijn veel meer foto’s toegevoegd.

We proberen te ontdekken wat we in de Nieuwsbrief gaan plaatsen en wat in de Peddelsteun. De Nieuwsbrief is actueler en er kunnen ook kleurenfoto’s en video’s bij geplaatst worden.

lees meer

 

Nieuwjaarsreceptie

bomen langs ZegerplasHet bestuur nodigt iedereen met partners van harte uit om elkaar te treffen op onze nieuwjaarsborrel op 7 januari van 16:00 tot 18:00 uur. De perfecte gelegenheid om elkaar weer een prima kanojaar toe te wensen.

We zullen, kort, aandacht besteden aan de plannen van het bestuur voor het komende jaar. Ook zal Evert een toelichting geven op de toerkalender van 2018. Dus als je nieuwsgierig bent, en wie is dat niet, kom dan naar de nieuwjaarsreceptie.

Buitenlandse trektocht juni 2018. Waar gaan we naar toe?

 

 

kanotrektocht buitenlandIn juni a.s. is weer de toertrektocht in het buitenland. Wim en Ries hebben een drietal bestemmingen in Duitsland en Polen op het netvlies staan. Kom op 14 maart naar het kanohuis om de keus met z´n allen te maken.

 

Lees verder en maak alvast uw keus

 

 

Maandtochten januari

snerttochtOp zondag 21 januari is er de Snerttocht in Hoogmade van 20 km. Als je niet gaat varen kan je wel mee-eten. Zie verder in de agenda. (klik op agenda)

Zondag 25 februari is er een rondje Kaag. Altijd de de moeite waard. De tocht is een kilometer of 20. In deze periode van het jaar kan het een eitje zijn, maar ook bijzonder pittig. Dus het vraagt een goede voorbereiding.

Presentatie zeekajakweek Rügen op 17 januari 2018

rugenHet was de bedoeling om bij de Duitse Wadden te gaan kanoën net als in 2016. Dat kon niet doorgaan omdat de weersvoorspellingen voor die week heel slecht waren: de oversteek naar het eerste waddeneiland zou al een probleem worden. Als alternatief is toen het eiland Rügen genomen, dat in de Oostzee ligt. Hoe alles gegaan is kan je op 17 januari horen en zien van Hans, Hanneke, Maarten en Evert. Het was een mooie en zware tocht.

Daarna laat Martin Kroon een serie dia’s zien van zijn twee tochten om Rügen en Hiddensee in de jaren ’90. Toen stonden er nog VoPo-wachttorens en was de sfeer op de eilanden nog heel ongerept DDR. Ook laat hij wat foto’s zien van Peenemünde, de raketlanceerbasis waar Hitlers V2 raketten werden getest en gefabriceerd. Dat  eerste ‘Cape Canaveral’ van Wernher von Braun is nu een indrukwekkend museum, waar ook MIG straaljagers van het Warschaupakt opgesteld staan.