Nieuwsbrief De Kromme Aar 2018-2

nummer 2

Nieuwsbrief nummer 1 is positief ontvangen en we proberen samen met o.a. Evert Groeneveld en John Vastenhout een goede vorm te vinden. Aanmelden voor (maand)tochten kan voortaan ook via de site. De aanmeldingsformulieren zitten toegevoegd aan de agenda. Reacties, ideeën en natuurlijk teksten en foto’s worden erg op prijs gesteld.

Helaas is het artikel over Rügen nog niet klaar en de Nieuwsbrief moet de deur uit omdat er volgende week zondag alweer een mooie tocht over de Dinkel is: een aanrader. Verder is er woensdagavond een presentatie over de trektocht in Zweden in 2017 door Mieke en Wim. Het artikel over Rügen wordt in de loop van de week afgemaakt en is gewoon onder het menukopje ¨nieuws¨ op de website te lezen.

Hieronder een plaatje van moeilijk bewegend persoon (genderneutraal) op de Dinkel. Moest zo nodig gaan liggen op een andere kano (De Vertrouwen). Een stukje verder naar links kon je er ongeveer staande in je boot onderdoor.

Zuidplas Nieuwkoop

Hieronder zien jullie de inhoud van deze Nieuwsbrief. Door op de titel te klikken gaat een artikel open. Je kan het ook weer sluiten door weer op de titel te klikken.

Sommige berichten zijn klein en andere zijn groter. Bij grotere berichten word je doorverwezen door een knopje “lees meer” of “agenda”.

Dinkel herkansing (meld je alvast aan)

De DinkelVaren op de Dinkel is heel bijzonder. We hebben het in oktober gedaan en we gaan het op 11 februari herhalen. Omdat het niet om de hoek is gaan we bij voldoende belangstelling een trekkershut huren om daar van zaterdag op zondag te overnachten. Lees over in de agenda. Je vindt daar ook een inschrijfformulier. Het is belangrijk dat we zo snel mogelijk weten hoeveel belangstelling er is. Vul het formulier in.

 

agenda

 

Presentatie trektocht Zweden 2017

regen in ZwedenOp 7 februari is er een presentatie van de trektocht in Zweden. Het weer viel niet altijd mee, maar alles bij elkaar was het zeer de moeite waard voor mensen die een beetje van ontbering houden. Een uitgebreide wervende tekst heb je al via de mail van Herman ontvangen. Daarmee suggereer ik niet dat mijn tekst niet wervend is. De foto is het zeker: in Kaapstad vinden ze dit wervend, daar moeten ze het doen met 50 liter per dag en je zou maar een zwembad hebben!

agenda

Nieuwjaarsreceptie

De nieuwjaarsreceptie was druk bezocht. Door Evert werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om het uitgebreide vaarprogramma van 2018 te presenteren. Het programma ziet er weer prima uit. Bij `lees meer` vind je een kort verhaal van Ries en foto´s van Toon.

 

lees meer

 

 

 

 

Kagerplassen maandtocht

KagerplasDe maandtocht van februari is op de Kagerplassen. In de agenda vind je alle informatie. Opgeven kan in de agenda (klik op de knop): je vindt daar een formulier. Geef je nu al op. Het is ook nog altijd mogelijk door het formulier opnieuw in te sturen om af te zeggen.

 

 

 

 

agenda

Vers van de pers van onze speciale verslaggeefster Ria

overdraagplaatsVanaf de Leidsevaart kan je weer probleemloos overstappen naar de Langeraarse Plassen. De overstap is geheel vernieuwd (tip Ria). Dat is weer een meevaller. Nog een paar foto´s kan je bij ¨kijk verder¨ vinden.

 

 

kijk verder

Presentatie Rügen (in opbouw)

rusten in RügenOp 17 januari was er in het kader van de winteractiviteiten een presentatie van Rügen, die druk bezocht was. Het eerste deel was een presentatie van Evert, Hans en Maarten. Het was een uit de hand gelopen tocht: het was de bedoeling naar de de Duitse Wadden te gaan omdat het in 2016 een zeer geslaagde tocht was en er nog onbezochte eilanden over waren. Een sterke kant was in 2016 het weer en laat dat nou in 2017 de minder sterke kant geweest te zijn.

helaas nog niet af: wordt in de loop van de dag/dagen afgemaakt.

Verder was er Martin Kroon met zijn analoge diapresentatie ook over Rügen.

lees verder

Verslag Snerttocht

De snerttocht was geslaagd. Het weer werkte mee en de snert was prima. Met dank aan Reinier en Ries. Lees een verslagje van Jaap en bekijk de foto’s van velen.

lees meer