Nieuwsbrief De Kromme Aar 2018-5

nummer 5

In deze Nieuwsbrief wordt veel aandacht besteed aan promotie. En dat is nodig. Help ons daarbij.
Bij het verslag van de korte tocht vind je een filmpje van Fokko en bij De Watersportdag Woubrugge een filmpje van vorig jaar van de winnende race.

Vanaf de Hollandse Kade

Hieronder zien jullie de inhoud van deze Nieuwsbrief. Door op de titel te klikken gaat het artikel open. Je kan het ook weer sluiten door weer op de titel te klikken.

Sommige berichten zijn klein en andere zijn groter. Bij grotere berichten word je doorverwezen door een knopje “lees meer”.

De Horsten (Henk Snaterse)

Roman Boed

foto van Roman Boed

Er stond een nette aankondiging op de website van onze Kano vereniging. Een mooie dagtocht richting Wassenaar. Zo komen we onder andere langs Duivenvoorde en de Seringenberg op landgoed De Horsten. We passeren oude buitenplaatsen die, verscholen tussen het groen laten zien dat het hier al sinds lange tijd goed toeven is. Met wat geluk vangen we een glimp op van Villa Eikenhorst waar ons aller Willem Alexander met zijn gezin resideert. U raadt het al. Ik ga zeker mee vandaag.

 

lees verder

Korte berichten

Regelmatig wordt er gevraagd of iets op de website kunnen zetten. Heel vaak zijn het hele kleine berichten. Het heeft geen zin om ze op de website te zetten want niemand zal ze zien en als er net een Nieuwsbrief is verschenen duurt het weer een maand voordat we er op kunnen wijzen. Daarom heb ik een pagina kleine berichten aangemaakt, die regelmatig aangevuld wordt. Je kan het ook vinden onder het menu Vereniging AKV

Nu o.a. een berichtje van Cees Hilhorst.

korte berichten

Korte berichten is ook altijd te bereiken via het menu op de website:
Vereniging AKV en dan korte berichten

 

Woensdagavond voor de promotie

Een open dag houden we niet meer: het heeft in het verleden heel goed gewerkt, maar de laatste jaren niet meer. We ontvangen nu elke woensdagavond om 19:00 uur nieuwe leden. We maken er promotie voor, maar we hebben ook uw hulp nodig.

 

lees verder

 

Amsterdam Noord - Alphen 12 mei 2018

foto: Storm Crypt

Op zaterdag 12 mei Is er een wat langere tocht van Amsterdam Noord naar Alphen. Het gaat in een rustig tempo. Dus een mooie tocht om warm te draaien.

 

lees verder

Eilandspolder 21 mei 2018

Schermer

foto Johan Wieland

De foto’s van de Eilandspolder zien er mooi uit. Een mooie tocht op Tweede Pinksterdag. In plaats van de Meubelboulevard.

 

lees verder

Gaan we nu ook al van korte tochten een verslag maken?

We zullen zeker overdraagpunt niet van elke korte tocht een verslag gaan maken, maar in dit geval was het wel de eerste van het jaar. Bovendien was het de officiële in gebruik name van het overdraagpunt bij de Langeraarse plassen door de AKV. In zo’n geval komt er dus een verslag. De tocht was georganiseerd door Mieke, die namens de AKV ook nog betrokken was het overdraagpunt.

 

kijk verder

Zwembad 2017/´18

zwembadHet is vreemd dat Herman van Huis dit jaar de organisatie van het zwembad niet meer deed. Het is dit jaar gedaan door Toon van den Hooren met als reserve/hulpje Jan Hordijk. Je merkt hierdoor hoeveel werk Herman daar in al die jaren aan gehad heeft. Vooral elke keer met de trailer naar het zwembad om de kano’s te brengen en te halen. Hoeveel jaar? Ik moet het hem eens vragen, maar in elk geval zolang als ik mij kan herinneren. Ik, Jan Hordijk, ben al langer dan 25 jaar lid. Daarvoor zijn we hem zeker veel dank verschuldigd.

 

lees verder

 

Watersportdag Woubrugge, De Baronie Verenigingsdag, Zegersloot Promotiedag

watersportdagOp 16 juni is de Watersportdag in Woubrugge. Wij moeten dan even weer winnen met de Drakenbootraces. Dat zijn we wel aan onze stand verplicht. Dus hou de dag vrij om te varen of aan te moedigen. Deze dag gebruiken we natuurlijk ook om de AKV te promoten. Tom Reijchard zal deze dag organiseren.

winnende racemeer weten?

 

Op 23 juni staan we met een kraampje bij de Baronie op de Verenigingendag. Of we daar activiteiten kunnen ontplooien is nog niet duidelijk.

Eind augustus, begin september houdt de Vereniging Vrienden Park Zegersloot (VVPZ) een promotiedag, waarbij wij ook acte de présence geven.

De initiatieven worden genomen door de PR-commissie bestaande uit Tom Reijchard, Henk Snaterse en Jan Hordijk.

Kanoblad maart 2018

kanosportIn het Kanoblad van maart 2018 staan de AKV behoorlijk uitgebreid. Heb je het blad al weggegooid dan kan je het hier nog vinden

 

lees verder

Rondje Venen van 27 mei

Het Rondje Venen van 27 mei ontbreekt nog in deze Nieuwsbrief. De informatie ligt nog op het bureau van het centrale bureau van de Toercommissie. Een dezer dagen hoort de informatie in de agenda te komen.

Dan kan je deze knop gebruiken.

Rondje Venen

Eerste AKV kano- en kampeerweekend van het seizoen 27 april 2018: vers van de pers

Voor de echter k(r)ampeerders.Aarkanaal april 2018

Tentjes in en peddelen maar. Vanaf de club via het Aarkanaal, Drecht, Oude Wetering, Braassemermeer en de voor Nederland en de Randstad unieke doorsteek via de Hemmen, de Wijde Aa naar Hoogmade. Alleen regen tijdens het varen, maar wel wat uit te wasemen op de kampeerplek: hoe kun je beter dineren!? De volgende ochtend via Woubrugge, de Heimanswetering en een overdekte lunch in de vernieuwde haven in het centrum van Alphen terug naar de club om vermoeid en voldaan thuis te komen.

redactie: knap gedaan jongens tussen de regen doorvaren, zelfs het van Maarten ontvangen e-mailtje hebben we eerst moeten droogstrijken voordat we het konden gebruiken.

Groene Hart Kanopolotoernooi bij de AKV

Toernooi in Amersfoort.

Op 3 juni is er een gemengd kanopolotoernooi bij onze vereniging. Je kan je opgeven, maar voor de niet poloërs is het leuk om te gaan kijken.

Lees er meer over