Nieuwsbrief Alphense Kanovereniging 2020-3

nummer 27

Op de klusdag in februari werd er ook gewoon geklust en schoongemaakt. Maar dit is de afdeling “stoer”.
In deze Nieuwsbrief vind je onderaan nog meer foto’s van de klusdag. Als je geïnspireerd wordt: op 28 maart is de volgende kluszaterdag.

Zuidplas Nieuwkoop

activiteiten deze maand

1 maart Klunen Rond Alphen
4 maart bestemming buitenlandse trektocht bepalen
7 maart zwembadtraining
11 maart presentatie onvoltooide tocht Tasmanië
18 maart algemene ledenvergadering
21 maart Kaag by Night
25 maart klaverjassen
28 maart kluszaterdag
28 maart zwembadtraining
4, 5 april Waaltocht van Duitsland naar Hardinxveld
5 april eerste korte tocht van het seizoen
Waar gaat de buitenlandse trektocht dit jaar naar toe?

Vorig jaar een geslaagde trektocht op de Alliers. Woensdag 4 maart kan je meedenken over de bestemming van dit jaar onder de strakke leiding van Wim Dieho. Polen (Wda of Oder), Engeland (het gebied de Broads), Duitsland (de Havel of de Peene), Frankrijk (de Seine en de Yonne). M.a.w. keuze genoeg: om 20 uur in het kanohuis dus.

Klunen rond Alphen op 1 maart

Het ziet er niet naar uit dat we deze winter nog onze ijzers onder kunnen binden. Dan klunen we maar met onze kano!

Er is een mooie tocht uitgezet die ons voert langs Kerk en Zanen en Hazerswoude

 

klik hier voor meer info

18 maart Algemene Ledenvergadering

algemende ledenvergaderingHoe staat het met de bouw van trailerstalling, wat doen we aan promotie om meer leden te trekken, schaffen we nog nieuwe boten voor de vereniging aan, hoe staat het met cursussen en trainingen dit jaar? Hoe is het met de financiën van de vereniging. Wie worden de nieuwe bestuursleden? Je kans om daar met het bestuur over te praten.

Over promotie gesproken: Harald geeft, na de vergadering, een toelichting op de vernieuwingen in de website, die hij wil doorvoeren.

Hier vind je de agenda en de andere stukken van de ALV

Kaag by Night herkansing

Kaag SociëteitNieuwsgierig hoe de Kaag er in het donker uitziet? Je kans om de Kaagsociëteit dan te bekijken (?). Vaar 21 maart mee.

 

lees meer over Kaag by Night

 

korte tocht of varen op de Waal?

overnachtingsplekOp 5 april is de eerste korte tocht alweer. Dan is het dus echt voorjaar. Vind je een korte tocht te kort dan kan je ook varen op de Waal op 4 en 5 april. De Waal is niet hetzelfde als de Wetering. Dus kijk ook even welke wensen en eisen de tochtleiding heeft.

lees meer over de Waaltocht

Zwembad 7 en 28 maart 2020

De vierde en vijfde zwembadtraining van dit seizoen met kano-instructie en zelf oefenen is van 18:00 tot 19:30 uur.

Van 19:30 tot 21:30 uur is er kanopolo met aanwezigheid van een aantal teams van verenigingen  uit de omgeving.

Aanmelden kan nog voor 2 zaterdagen (7-3 en 28-3)

 

alles over data, aanmelden, kosten, e.d. vind je hier

Dwalend rond Tasmanië op 11 maart

​Een presentatie van de kanoexpeditie van Marian en Paul rond Tasmanië. Het gebied “de roaring forties”, de naam doet het al vermoeden, staat bekend als een gebied met sterke, aanhoudende wind.

lees hun verhaal

 

Kluszaterdagen

Het weer zat ons, op zaterdag 22 februari, mee: niet te veel wind en bijna de hele ochtend droog en konden wij met zeven man/vrouw aan de slag. De bedoeling was om die ochtend wat snoeiwerk te verrichten, maar eerst moesten onder de bezielende leiding van Wim en Theo enkele zieke bomen gekapt worden, het voordeel is ook dat de begroeiing daaronder wat meer licht krijgt. Vóór de koffiepauze lagen er al flink wat takken en stammen om gezaagd en afgevoerd te worden, na de pauze werd de laatste boom omgehaald en van het parkeerterrein verwijderd.

De bedoeling van deze foto is om te laten zien hoe stevig eraan aan gepakt werd, maar ik denk steeds maar: waar kijkt Hanneke nou naar? (Jan)

Ondertussen was er ook nog tijd om de kanoloods op te ruimen en aan te vegen.  Rondzwervende kleding en spatzeilen vind je terug op de kanopolotrailer.

Na gedane arbeid was het tijd om de inwendige mens te versterken en had Theo gezorgd voor een pan met heerlijke bruine bonensoep.

“Vele handen maken licht werk“ en de vereniging kan niet zonder deze vrijwilligers. De volgende klusdag is zaterdag 28 maart en misschien mogen wij dan weer andere gezichten zien.

Mieke Wolthuizen