Nieuwsbrief De Kromme Aar 2019/5

nummer 17

In mei begint het seizoen op volle kracht. De tocht naar de Markerwadden, een tocht in Delft, het Groene Hartpolotoernooi, het IJsselweekend, tocht Hoogmade-Woubrugge en direct daarna de buitenlandse trektocht op de Allier.

Dit is ‘m dus de Allier. Het doel van onze buitenlandse trektocht.

Pier Scheveningen

Hieronder zien jullie de inhoud van deze Nieuwsbrief. Door op de titel te klikken gaat het artikel open. Je kan het ook weer sluiten door weer op de titel te klikken.

Sommige berichten zijn klein en andere zijn groter. Bij grotere berichten word je doorverwezen door een knopje “lees meer”.

Verslag Hollandsche IJssel

OudewaterPrachtig weer in een oer-Hollands landschap. Met een aanvullende wetenschappelijk verantwoorde toelichting van Maarten. Eindelijk geen fakenieuws.

 

lees meer

 

KiKaRow Sponsordag

KiKaRowEen verslag van de KiKaRos sponsordag. Inclusief dronefoto’s en een dronefilmpje. Heel leuk om te zien. Hiernaast een luchtfoto van de sluis tussen de Amstel en het Aarkanaal.

 

lees meer

Bollentocht

Op tweede paasdag is er een bollentocht geweest. Heel veel bollen, heel veel toeristen, heel veel mooi weer, niet al te veel deelnemers. Volgens Henk moet dat beter.

 

de bollen volgens Henk

 

 

Verenigingsnieuws

Lees over de start van het kanoseizoen, de watersportdag in Woubrugge, de reanimatiecursus, het verslag van de ALV enz..

 

lees het verenigingsnieuws

Delft/Westland

Oostpoort, foto Gerard Stolk

Op 11 mei is er een maandtocht naar Delft en het Westland. Door Delft varen is altijd leuk. De kanten zijn laag dus je kan ook gemakkelijk ergens uitstappen en er zijn veel terrasjes. Dus geknoei met een thermosfles is niet per se nodig. Wat wil je nog meer? 

 

lees meer

Groene Hart polotoernooi 12 mei

Op 12 mei is er weer het Groene Hart Polotoernooi. 

 

lees verder

IJsselweekend 18 en 19 mei

De Veluwerally is altijd een leuk massaal evenement. Maar bij lage waterstand, veel kano’s en de beroepsvaart was het op het eerste deel van de IJssel vaak niet haalbaar om te varen. Daarom start de Veluwerally tegenwoordig bij Deventer. Je slaat eigenlijk het mooiste deel van de rivier over. Dit jaar onze eigen eigen Veluwerally, maar dan ook met het eerste deel.

lees verder

 

Hoogmade - Warmond 30 mei

Een tocht van ongeveer 20 km in de polders bij Hoogmade en over de Kaag.

 

lees verder

Allier, buitenlandse trektocht

Wij hebben al eerder op de Allier gevaren. Prachtig landschap, veel vogels en door de stroming lekker varen. Wat willen we nog meer. 

 

lees verder

Rondje Leiden, korte tocht op 28 april

Korte tocht en toch een verslag van de tocht Galgewater

.

 

lees verder