Nieuwsbrief Alphense Kanovereniging 2020-6

nummer 30

Vorig jaar in Noord Holland. We gaan ons best doen om, ijs en corona dienende, toch nog het een en ander mogelijk te maken.

Zuidplas Nieuwkoop
Hieronder zien jullie de inhoud van deze Nieuwsbrief. Door op de titel te klikken gaat het artikel open. Je kan het ook weer sluiten door weer op de titel te klikken.

Sommige berichten zijn klein en andere zijn groter. Bij grotere berichten word je doorverwezen door een knopje “lees meer”.

We gaan weer voorzichtig opstarten

We starten weer langzaam op.
Dat betekent dat:

  • de korte tochten weer starten per ##
  • maandtochten in de buurt van Alphen doorgaan
  • we proberen nog maandtochten in de buurt toe te voegen

Aan deze tochten zitten wel voorwaarden

  • geen gezamenlijk vervoer, tenzij personen tot hetzelfde huishouden behoren
  • omkleden doe je thuis of buiten het clubgebouw
  • de kleedkamers zijn vooralsnog verboden terrein (dus niet voor omkleden en niet voor douchen)
  • tijdens de voorbereiding, de tocht en de pauze(s) houden we 1,5 meter afstand
  • we spreken elkaar aan indien deelnemers zich niet aan één van bovengenoemde voorwaarden houdt

Het lijkt misschien overdreven, maar als sportvereniging zitten we wel aan voorwaarden vast. Wij hebben geen zin om hoge boetes te betalen. 

Kantine weer open

kanohuisHet ziet er naar uit dat de kantine per 1 juli weer open mag. Met de nodige beperkingen natuurlijk. Waarschijnlijk gaan er dezelfde voorwaarde voor gelden als voor de horeca. Ries gaat zijn best doen om de kantine weer te openen. Je hoort er nog van.

 

 

 

trektocht, wat kan er wel en wat niet?

Wim en Ries hebben de mogelijkheden voor trektochten op een rijtje gezet. Begin juni was de trektocht op de Havel in Duitsland geweest. Maar dat zit er ook op een later tijdstip niet in. Op de ogenblik wordt een trektocht in Noord Nederland in het einde van juni of begin juli als mogelijkheid onderzocht.

 

Lees verder over de plannen

We hebben een nieuwe secretaris nodig

Michael Appel stopt met kanoën. Het is zijn laatste seizoen bij de AKV en dus stopt hij ook als secretaris. Jammer dat hij vertrekt, want hij heeft heel wat aangepakt.  Ook is het natuurlijk jammer een mede kanoër te verliezen.

Dat betekent ook dat we een nieuwe secretaris nodig hebben. In elk geval een nieuw bestuurslid, want we hebben dan volgens de statuten een bestuurslid te weinig. Een secretaris vinden we mogelijk door het schuiven binnen het bestuur. Als je dus sluimerende ambities hebt, voor bestuurslid of secretaris, laat ze tot uitbarsting komen. Bij de ALV vertrekt dus uit het bestuur Evert Groeneveld, Herman van Huis en Michael Appel en hebben zich als kandidaat bestuursleden aangemeld: Toon van den Hooren en Wim Dieho. Soms werd er wel eens verzucht was er maar wat doorstroming in het bestuur, maar iets minder mag ook wel.

Wanneer vind de uitgestelde Algemene Ledenvergadering plaats?

het bestuur vergadert al online en dat gaat wel redelijk

Door het coronavirus kon de vergadering niet gehouden worden. We mogen de vergadering via het internet doen. Dat lijkt het bestuur geen goed idee, omdat de onderlinge communicatie met een grote groep leden lastig wordt.

We mogen het tijdstip van de vergadering, die anders voor juli gehouden moet worden, met maximaal 4 maanden verlengen. We kijken na de zomervakantie hoe de ontwikkelingen met het coranavirus zijn en proberen dan een vergadering te plannen. Lukt dat niet dan zullen we een online variant opzetten.

Tocht op de Lek vanaf Schoonhoven op 14 juni
Tocht Rond de Kagerplassen op 27 juni

Bij de Kagerplassen organiseert Evert op 27 juni een tocht.

Reeuwijkse Plassen op 4 juli

foto Daria van taskarmy.nl

Op 4 juli is er een kanotocht op de Reeuwijkse Plassen o.l.v. Theo.