Trektocht 2020 Noord Nederland

Hoe verder met de AKV buitenlandtrektocht, tja dat heb ik me de laatste weken wel afgevraagd en met mij, Ries en Mieke ook. Mieke mailde vanochtend (4/6) nog of we al plannen hadden. Nou, die hebben we want vandaag hebben Ries en ik telefonisch contact gehad en het volgende bedacht.

We gaan niet naar Duitsland dit jaar,  eind juni kan nog niet en daarna is er een lange vakantieperiode en die zal drukker zijn dan normaal denken wij. We willen nu de mogelijkheid uitwerken om in Noord Nederland (Friesland, Groningen) een week te gaan varen. Niet als een trektocht omdat we daarvoor per dag vooraf alles al geregeld moeten hebben maar in de vorm van dagtochten vanuit een of twee vaste kampeerplaatsen.

Het belangrijkste van deze kano-kampeervakantie is dan of we campings kunnen vinden die mooi zijn, liefst zo natuurlijk mogelijk, en waar we als groep kanovaarders terecht kunnen. Dat willen we gaan uitzoeken en vastleggen. De week voordat de vakanties in Nederland losbarsten lijkt de beste keuze. Dat is van 27 of 28 juni t/m 5 juli plus of min een dag. Kamperen in Nederland mag, maar tot 1 juli moet je zelf sanitair hebben.

Stel dat we niet zaterdag maar zondag weggaan dan moeten we ons t/m dinsdag zien te redden met sanitair. Nu is wassen, denk ik, geen probleem, maar het gebruik van het toilet wel. Daar ben ik een oplossing voor aan het bedenken en daarover overleggen we ook even met de campings. (bijv mogen we Porta Potti’s  meenemen, daar heb ik een tentje voor). Beetje improviseren kan zolang we maar aan de regels kunnen voldoen die op dat terrein en in de provincie gelden. Dat zoeken we dus uit. Mocht het echt niet lukken iets te regelen dan kunnen we ook van 1 juli t/m 8 juli gaan. We lopen dan de kans dat het na 1 juli een stuk drukker wordt op de camping.

Verder willen we dat iedereen zijn eigen vervoer regelt. Samen rijden in 1 auto mag (nog) niet als je niet uit hetzelfde huishouden komt. Daar willen we ons bij de AKV aan houden. Dus met je eigen auto. De trailer kan wel mee.  Als je dus wel een auto, maar geen steunen hebt, dan kan je kano op de trailer mee.

De overige Corona maatregelen lijken ons goed te hanteren, afstand houden, eigen eten en drinken, eigen tent etc. Wees er zelf ook van overtuigd dat je geen Corona hebt of drager kan zijn van het virus uiteraard voor zover je dat voor jezelf het best kunt nagaan.

Het idee is ook dagtochten te varen waarbij we telkens terugkomen op het startpunt dus geen transporten met chauffeurs e.d. Wel lijkt het ons leuk om niet alle tochten op dezelfde kampeerplaats te starten maar even wat te rijden en dan een rondje te varen. Dat biedt mogelijkheden om te varen op plekken waar we anders niet zo gauw komen. We varen die dagen licht dus alleen met dag bepakking wat ook zo zijn voordelen heeft bij de keuze van de routes. Wel karretje meenemen denk ik. Uiteraard is er elke dag de 1,5 m borrel en het 1,5 m kookfestijn.

Zodra we weten wie interesse heeft om mee te gaan met deze eerste en hopelijk laatste “Corona” bestendige kanokampeervakantie gaan Ries en ik verder e.e.a. organiseren.

Dus geef je per ommegaande op graag via een retourmail aan mij, liefst voor a.s. maandag. Als we met 5 of meer zijn gaan het zeker door. Het blijft natuurlijk onzeker totdat we de campings kunnen boeken dus als je meer zekerheid wil en je wil niet langer wachten met het plannen van je vakantie dan moet je gewoon doen wat jou het beste lijkt.

Toch hopen wij dat er een groep AKV’ers is, die met ons mee willen en dit weekje kanoën niet aan zich voorbij laten gaan. Reageer dus snel dan kunnen wij aan de slag. Laat ook even weten of je zelf een idee hebt voor het “sanitair” gebeuren voor de eerste twee dagen en drie nachten.

Intussen gaan wij al vast kijken welke watertjes daar in het noorden  we kunnen varen.

Tot snel.

Wim en Ries.