Open dagen van de roei- en de kanoverenigingen Alphen.

op 5 april (19-20.30 uur) en 8 april (10-13 uur).

Machineweg 2 b en c, Aarlanderveen, naast de Zegerbrug.  Zie kaartje onderaan deze pagina.

 

klik op onderstaande knoppen voor meer informatie

Open dagen roeien

Roeien

Iedereen is van harte welkom om bij ons binnen te lopen op de open dagen die jaarlijks worden gehouden in april en september/oktober.

Roeien is voor iedereen, of je nu 10 of 80 jaar bent! Je kunt het op veel manieren doen; tochten maken, in ploegen of alleen of als wedstrijdroeier. Het is een hele complete sport met weinig blessures. En in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, gaat het roeien bijna altijd door. Alleen bij vorst, mist en harde wind wordt er binnen op de ergometers getraind.

Onze vereniging heeft prachtig roeiwater en een uitgebreide vloot met voor elk wat wils, van beginner tot wedstrijdroeier op hoog niveau.Gezelligheid en saamhorigheid binnen de vereniging zorgen er voor dat je je snel thuis kunt voelen. Er is vaak reuring op de vereniging. Vooral in het weekend, maar ook door de week. Als je je bevoegdheid hebt gehaald kan je zelf op het door jou gewenste tijdstip een boot afschrijven. Je bent dus vrij om de boot te pakken wanneer je maar wilt.

Tijdens de open dagen staat de koffie klaar voor iedereen die geïnteresseerd is.Je maakt kennis met de vereniging, krijgt een persoonlijke rondleiding en een instructie van een uur met;

  • Uitleg over de verschillende mogelijkheden om de roeisport te beoefenen (alleen, in ploegverband, toertochten, roeiweekenden, trainingen, wedstrijden)
  • Uitleg over de roeitechniek
  • Uitleg over de verschillende typen boten
  • Een roeitochtje onder leiding van een instructeur

De week na de open dagen starten de instructielessen; De eerste 4 lessen worden aangeboden voor € 25,-. Zo kun je nog beter kennis maken met het roeien en de vereniging. Daarna beslis je of je lid wordt.

Nieuwsgierig geworden? Kom kijken en meedoen! Wij staan voor je klaar.

Klik hier voor de site van Roeivereniging Alphen.

Heb je belangstelling, kom gerust langs. Je bent van harte welkom. Beide verenigingen zitten aan de Machineweg 2 langs het Aarkanaal in Aarlanderveen bij de Zegerbrug.

Open dagen kanoën

Kanoën

Iedereen is van harte welkom op onze open dagen (zie boven aan dit bericht. Kanoën en roeien zijn beide prachtige watersporten, maar ook verschillend. In Alphen woon je in een ideaal kanogebied. Heel veel meren en heel veel riviertjes, weteringen en kanalen. Dus lekker in de buurt, maar het is ook geen probleem om je boot op de auto te leggen en in Zweden of in Friesland te gaan varen. Behalve toervaren op binnenwateren of op zee kan je ook kanopoloën en slalomvaren (zie de demonstraties hieronder). Kanoën kan je het hele jaar door maar velen vinden het in de zomer aangenamer. In de winter hebben we ook trainingen (polo, veiligheid en eskimoteren) in het zwembad

De zaterdagen en de woensdag zijn er veel leden aanwezig die je van alles over het kanoën kunnen vertellen.

  • Hoe je het zou kunnen doen
  • Wat er allemaal niet kan en ook wat er wel kan (klik hier voor home-pagina)
  • Hoe je veilig kunt varen
  • Wat het kost (kanoën hoeft niet veel te kosten)
  • Hoe je begeleid wordt

programma Alphense Kanovereniging “De Kromme Aar”

5 april 19:30 uur demonstratie kanopolo

8 april 11:00 uur demonstratie kanoslalom

alle dagen mogelijkheid in een kano te varen

P    = parkeerplaats kanovereniging

K    = kanohuis

PR  = parkeerplaats roeivereniging

BR  =  botenhuis roeivereniging

Beide verenigingen zijn vanaf de Oostkanaalweg te bereiken.