oefensessies beter manoeuvreren met de kano
Op 4 woensdagavonden in juni en juli wordt er een oefensessie van een uur georganiseerd om beter te leren manoeuvreren met een kano. De sessies zijn bedoeld voor iedereen die goed rechtuit kan varen en die met vertrouwen in zijn of haar boot zit.

De oefeningen draaien om het makkelijker en sneller een boot van koers laten veranderen, bochten varen, de boot keren en zijwaarts varen. Technieken die daarbij toegepast worden zijn o.a. opkanten, boogslagen, lage steun, roer, boegroer enz.
Neem je eigen boot mee en zorg dat je goed bootcontact hebt, dan reageert je boot goed op wat je doet. Neem droge kleren mee, het is niet zeker dat je droog blijft. Wij starten om 19:30 uur op de volgende woensdagen: 19 juni, 26 juni, 3 juli en 10 juli. Graag uiterlijk maandag 17 juni aanmelden bij Hans Parmentier. (parmentier.hans@gmail.com)
onderkoeling en reanimatie
Vrijdag 24 mei is er een zeer geslaagde workshop onderkoeling en reanimatie gegeven door Marja Hoogendoorn. Er was theorie, maar er is vooral veel geoefend. Er waren drie oefenpoppen en AED-sets en we konden dus lekker aan de gang. We hebben afgesproken filmpjes over deze onderwerpen op onze website te gaan plaatsen.
zaterdag 25 mei drukke verenigingsdag
Er gebeurde van alles. Er was een open dag van de pr-commissie, Toon was aan het oefenen met nieuwe leden, de tuin werd onderhouden door “de klusploeg” en ‘s-middags was er een “kanoclinic” voor de roeivereniging.
Je vraagt je misschien af wat een kanoclinic is. In dit geval een stukje op de Wetering varen met in totaal een man of twintig. De meeste roeiers vonden het erg leuk en wij hebben het ook met plezier gedaan. Zo’n activiteit is een prima manier om de samenwerking tussen de verenigingen te bevorderen. Op het Aarkanaal werd er gesupt met ondersteuning van de surfvereniging.  We deden het in het kader van hun lustrum van vorig jaar. Alle activiteiten zijn toen uitgesteld door het overlijden van een roeier op het Aarkanaal.
open dagen en het ei van Columbus
De open dagen van vroeger, met tientallen bezoekers, komen waarschijnlijk niet meer terug. Helemaal zonder promotie kunnen we natuurlijk ook niet. De pr-commissie zoekt wegen om toch het een en ander aan promotie te doen zonder we de hele vereniging voor 1 bezoeker laten aantreden.
Wat gaan we doen?
  • een aantal betrekkelijk korte open dagen organiseren met 2 of 3 man op de zaterdag en op de woensdagavond en daarvoor promotie maken in de plaatselijke krantjes en op het internet.
  • onze vereniging laten zien waar er kansen zijn, zoals op de watersportdag in Woubrugge: het werkt en het is leuk om te doen
  • Harald Sprenkeling heeft een flyer voor ons gemaakt. Wij vragen jullie deze posters uit te delen aan bekenden, waarvan jij denkt dat ze kanoën ook wel leuk zullen vinden.
  • kanoclinics organiseren, we gaan betaalde cursussen/tochten aanbieden om mensen kennis te laten maken met de kanosport en we hopen dat een aantal van hen bij onze vereniging blijven hangen.

Het ei van Columbus hebben wij ook nog niet gevonden. Heb je toevallig het ei in je bezit dan horen we het graag. Ook zonder ei stellen we (de pr-commissie) jouw hulp erg op prijs.

Columbus Breaking the Egg' (Christopher Columbus) by William Hogarth.jpg

hier ziet u Columbus met z’n ei

zeetrektocht in september
Het was weer een moeilijk keuze om te kiezen uit de vele mogelijkheden voor een zeetrektocht. Wordt het de Duitse Wadden, Bretagne enz.. Met een ingewikkelde puntentelling, het songfestival met zijn douze points, is daarbij wel erg eenvoudig, is de keuze bepaald. De keuzestress loeide door het kanohuis. (ik sluit niet uit dat het een van de oorzaken van de daklekkages is).

Er is dus gekozen voor Denemarken. De zeeweek vindt plaats in de archipel ten zuiden van het eiland Funen. Het lijkt mij zeer de moeite waard. Als je meer er over wilt weten en je mogelijk wilt opgeven klik dan hier. Omdat veiligheid boven alles gaat is bijna een voorwaarde om ook mee te gaan met het voorbereidingsweekend van 9 t.m. 11 augustus. Daar vind je hier van alles over. Je bent ook welkom op het voorbereidingsweekend als je niet van plan bent naar Denemarken te gaan.

oefenen op zee