november 2021

De Bekentocht.

Prima weer, zeker voor eind oktober. Lees hieronder het verslag van Wim.

Frankrijk

Op de Reusel, De Dommel en de Brabantse Aa

 

Vanuit het bestuur

Dit jaar heeft het ledental zich voorspoedig ontwikkeld. Er hebben zich 13 nieuwe leden gemeld. Ook zijn we weer begonnen met een jeugdgroep. Dat danken we aan Michiel en Aschwin. We hopen deze nieuwe leden ook in het zwembad terug te zien om in behaaglijke omstandigheden om te slaan. Van groot belang voor hun veiligheid.

Er zijn natuurlijk deze maanden ook nog tochten, maar niet iedereen zit daar nog op te wachten. Laten we elkaar terugzien bij de winteractiviteiten, in het zwembad of gewoon op de verenigingsavond op woensdagavond.

Ondertussen moeten wij ook de nieuwe wet WBTR in onze vereniging gaan toepassen. Dit heeft vooral betrekking op de taakstelling en de aansprakelijkheid van het bestuur. Niet echt boeiende kost, maar het moet wel goed geregeld worden. We houden jullie op de hoogte.

Jan Hordijk

 

.

“Nieuwe” boot

Sinds kort ligt er een vouwkano van Harald in het kanohuis. Het duurt wel een uurtje voordat de kano in elkaar gevouwen is, maar dan kan je er ook mee zeilen. Niet altijd en overal, meestal zo’n 60% peddelen en 40% zeilen. Hier op de Beulakerwijde.

Agenda

13 november

Het is nog mogelijk om je op te geven voor het zwembad. Van groot belang om veilig te varen. Geef je hier op.

20 november en 18 december

Kluszaterdag. We roepen iedereen op om een bijdrage te leveren aan het onderhoud van onze vereniging. De kluszaterdag is van 9:00 tot 12:30 uur.

21 november

Stamppottocht. Zie website.

.

Bekentocht in Brabant

Van 22 tot 24 oktober heeft de AKV een bekentocht op de Reusel, de Dommel en de Aa gehouden. Dit keer gelogeerd in een luxe bungalow.

Lees hier het verslag van Wim Dieho

Binnenlandse trektocht

In augustus is de binnenlandse trektocht gehouden. Om te zorgen dat jullie geen spijt krijgen dat je niet bent meegegaan staan er alleen maar regenfoto’s bij.

Lees hier het verslag van Ries.

 

 

.

Kanoroutes

Onze vereniging houdt al jaren een aantal kanoroutes voor de gemeente bij. Best veel werk om de routes actueel te houden.
Is het nog zinvol om lange kanoroutes met bordjes te onderhouden? Daar hebben wij en heeft de gemeente twijfels over. De bordjes verdwijnen vaak en de routes worden niet erg vaak gevaren vermoeden we.

Daarom is een grote groep enthousiaste leden aan de gang om nieuwe korte routes te ontwikkelen met gpx routes, zodat je de routes op je telefoon kan aflezen. Binnenkort zullen we de eerste resultaten tonen.

.