Nieuwsbrief De Kromme Aar 2018-11

nummer 11

In november zijn er nog twee mooie tochten: een historische tocht over de Hollandse IJssel en een tocht over de Leidse Vaart, de Braassem en de Drecht.
De tochten kan je natuurlijk ook gewoon vinden op de website in het menu onder “Agenda”. Net zo goed als je de verslagen van de tochten kan vinden in het menu onder “Nieuws”. In de Nieuwsbrief vind je alles wat de afgelopen maand is toegevoegd aan de website.

Hieronder vind je een echte Hollandse wolkenlucht boven de Wieden. Deze foto is gemaakt tijdens de binnenlandse trektocht. Het verslag vind je in deze Nieuwsbrief.

Pier Scheveningen

Hieronder zien jullie de inhoud van deze Nieuwsbrief. Door op de titel te klikken gaat het artikel open. Je kan het ook weer sluiten door weer op de titel te klikken.

Sommige berichten zijn klein en andere zijn groter. Bij grotere berichten word je doorverwezen door een knopje “lees meer”.

Verslag binnenlandse trektocht 2018 in de Wieden en de Weerribben

binnenlandse trektochtEen tocht in die omgeving was niet voor de eerste keer, maar is altijd weer de moeite waard.

 

lees verder

 

 

Hollandse IJssel

Oudewater
Op 11 november is er de historische tocht over de Hollandse IJssel. Op school hebben we allemaal wel eens gehoord over Goejanverwellesluis, waar op 28 juni 1787 Wilhelmina van Pruisen door de Patriotten uit Gouda werd tegengehouden.  Daar komen we dus evenals in Haastrecht, Oudewater (in 1575 door het Spaanse leger uitgeroeid, op 3 man na). Dat wil je niet missen, we bedoelen de tocht, niet het uitroeien.  De exacte route hangt af van het weer en het humeur van de tochtleider.

ik wil meer weten

Voorbereidingsweekend Duitse Wadden

voorbereiding WaddenIn het weekend van 18 en 19 augustus was er een voorbereiding voor de zeetrektocht op de Duitse Wadden. Altijd heel nuttig alleen jammer dat het weer op de Duitse Wadden niet meewerkte en we daardoor naar de Oostzee moesten uitwijken. Ook kon Evert uiteindelijk niet mee omdat hij een gebroken voetbeentje opliep.

 

lees meer

Trektocht Oostzee en Bödden

campingDit was al weer de derde keer dat de zeetrektocht naar de Duitse Wadden zou gaan. De eerste keer is gelukt. Deze en de vorige versie zijn niet doorgegaan door het slecht weer. Het is dus een mooie tocht geworden over de Oostzee en een aantal binnenmeren.

 

lees meer

Verenigingsnieuws

kanohuisLees over het wel en wee van de vereniging. Steun het initiatief van Ria en Mieke en laat het geld rollen voor Sinterklaas en Kerst via de site van de vereniging.

lees verenigingsnieuws

Leidse Vaart/Braassem/Drecht

Leidse VaartOp 25 november gaan we een lekker stukje in de buurt varen. We vertrekken in principe van het kanohuis, maar misschien maken we het korter, wat afhangt van het weer en de samenstelling van de groep, en dan gaan we eerst een stukje met de auto.

meld je aan