Nieuwsbrief Alphense Kanovereniging 2020-5

nummer 29

Een mooie foto van de Wijde Aa. Voor de gelegenheid maar vanaf het fietspad gemaakt.

Wijde Aa

activiteiten deze maand

geen clubactiviteiten (dit is geschreven voor de toespraak van Rutte op 6 mei)
Langzamerhand worden de mogelijkheden wel iets verruimd, maar praktisch heeft dat weinig gevolgen voor onze clubactiviteiten. Er vinden alleen individuele activiteiten plaats: Wim maait het gras en Fokko vaart de Wetering af en terug. Op dat niveau. Niets mis mee, maar we hopen op meer.

Dat zal best nog lastig worden. Om als voorbeeld te nemen de buitenlandse trektocht. Stel dat de mogelijkheden voor sportactiviteiten  verruimd worden: kunnen we wel in Duitsland komen, zijn de campings open en mogen we wel uren met elkaar in een paar auto’s zitten? En als het laatste wel mag is het nog maar de vraag of we dat zelf prettig en verantwoord vinden. Maar dit geldt zelfs al voor een dagtocht waarvoor we de auto’s gebruiken.

Het zal dus nog wel even duren voor we zicht krijgen op de mogelijkheid van gezamenlijke tochten. Vermoedelijk staat dit niet bovenaan het lijstje van Rutte. En als vereniging hebben het geluk dat onze vaste kosten beperkt zijn.

We houden jullie natuurlijk op de hoogte. Kijk ook hier naar de Coronapagina.
Zo gauw als wij kunnen zullen we de toerkalender aanpassen en natuurlijk de Algemene Ledenvergadering plannen.

Kreatief met kurk

toertochtenAls je toch niet kan varen ga je maar wat anders doen. In mijn geval heb ik een app gemaakt voor op je mobiel. Je kan je hiermee aanmelden voor een tocht. Dat is in principe eenvoudiger dan op de website. Bovendien heb je ook een overzicht van de andere deelnemers, die zich hebben ingeschreven. Leuk en handig om afspraken mee te maken voor samen te rijden en dergelijke.

Dit is weer typisch een oplossing voor een probleem dat er niet is.  Er zijn namelijk geen tochten. Maar dat kan veranderen, zegt men.

Het ziet er mooi uit en het werkt ook soepel.

 

Onderhoud slalomparcours

onderhoud slalomparcoursHet onderhoud, in dit geval van het slalomparcours, gaat gewoon door. Jan van den Hooren, op de foto, en Toon zijn ermee aan de gang.

 

Werk aan de virtuele winkel

Harald heeft hard gewerkt om de website aan te passen voor de Algemene Ledenvergadering. De nieuwe website kon dan gepresenteerd worden. Daar wachten we dan maar even mee. We zijn een aantal pagina’s tegen gekomen, die aangepast moeten worden. Wij, Harald en Jan Hordijk, gaan een aantal mensen vragen de pagina’s actueel te maken en te houden.

Nieuwsbrief maart

Harold wil van de Nieuwsbrief een echte krant maken. Om dit uit te testen heeft hij van de Nieuwsbrief van maart een “papieren” versie gemaakt. De Nieuwsbrief is nog uit de pre-coronatijd. Toen er nog tochten waren.

Lees hier de papieren Nieuwsbrief

Cadeau van Huub

Ons oud-lid Huub Hiddema heeft ons zijn Prijon Invader met spatzeil geschonken. Een boot in goede staat, die we prima kunnen gebruiken bijvoorbeeld in het zwembad.​ Dank aan Huub.