verenigingsnieuws augustus 2019

De binnenlandse trektocht gaat niet door.

Omdat we geen organisator meer hebben kunnen vinden gaat de binnenlandse trektocht niet door. Als iemand denkt “dit kan toch niet” meld je bij Evert. Misschien is er in september nog wat mogelijk.

Op 21 september is onze clubdag

Vergeet niet je agenda te blokkeren op onze clubdag. Nadere informatie volgt nog.

Kluszaterdag

Zaterdag 31 augustus staat een kluszaterdag in de agenda. Hou het mailtje van Mieke in de gaten.

Schenking boten van Jan-Maarten Hamaker

Mad River Independence

Oud AKV-lid Jan-Maarten Hamaker heeft zijn solo open kano Mad River Independence en BIC Scapa geschonken aan de AKV.

Mad  River Independence
Hier zijn wij heel blij mee, deze solo open kano is een mooie aanvulling op ons botenpakket, zie verderop de specificaties. Deze kano valt onder de regel voorwaardelijk gebruik en is bedoeld voor vlakwatervaren.

Ben je benieuwd hoe het is om solo met een steekpeddel te varen neem dan contact op met Herman van Huis, Hans Parmentier of Toon van den Hooren

Voorwaardelijk gebruik wil zeggen: het gebruik is alleen toegestaan tijdens de instructie en/of onder begeleiding bevoegde leden, of na uitdrukkelijke toestemming van de botencommissie. De K1’s, K2’s en de K4 vallen ook onder deze regel (punt 13 reglement voor kanostalling en gebruik verenigingskano’s)

Behalve de Mad River kregen we ook nog een Scapa sit-on-top. De BIC Scapa is prima geschikt voor een beginner en als zwemplatform.


De BIC Scapa

 

Gordiaanse Knoop

Als je door het Zegerpark fietst en je ziet daar een zeilkano dan moet het Harald wel zijn. Ze zijn zeldzaam en daarbij doel ik op zowel op de zeilkano als op Harald. Harald was een beetje aangeslagen. Hij zat een beetje in de knoop. Het is voor een zeil niet vreemd als je daar wat touwen voor nodig hebt, dat is te overzien. Maar als je dan ook nog de mast omlaag wil doen met een paar touwen als je een brug onderdoor gaat dan is het soms een brug te ver. 

Dus kom je langs de Kromme Aar en Harald staat daar nog: dan zit hij nog in de knoop en is hulp mogelijk geboden.

 

geef het niet op Harald

Harald

Rondvraag ALV 2019

Op het einde van de ALV van dit jaar had Henk Snaterse wel erg veel punten voor de rondvraag. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet en het bestuur heeft daar op gereageerd. In elk geval nuttig om bij sommige punten de stand van zaken te zien.

naar de rondvraag van Henk