Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Presentatie Spitsbergen en Berlijn.

woensdag, 5 februari 2020 - 20:00 - 22:00

Een bootreis naar en verblijf op Spitsbergen:
Martin Kroon is vorig jaar voor de tweede maal met de ‘Plancius’ via Jan Mayen eiland en de Noordelijke IJszee naar Spitsbergen gevaren.
Hij kwam weer met honderden prachtige foto’s thuis, ditmaal totaal andere dan de vorige reis. Nu zag (en fotografeerde) hij veel meer walvissen, o.a. de zeldzame Groenlandse walvis, dwergvinvissen en de witte walvis Beluga, maar ook 50 walrussen op een strand op 30 m afstand.
Zelfs de evacuatie van een hartpatiënt met de kustwachthelicopter legde hij vast.
Per fiets, auto en boot maakte hij op Spitsbergen tochten langs verlaten steenkoolmijnen en een voormalig Russisch mijnstadje. Je kunt op Spitsbergen ook zeekano’s huren.
Martin heeft weer prachtige foto’s voor ons en een kleurrijk verhaal over het eiland dat door Willem Barends ontdekt is, en waar nu een paar duizend Noren en Russen comfortabel wonen en werken.

Verder een foto-impressie van de “Paddelwoche / Urlaubswoche der Unterfranken” in Berlijn, september 2019:
Reeds lang zijn er regelmatig kano-ontmoetingen van Duitse kanuten en Nederlandse kanovaarders.
Vanaf 2013 hebben wij met onze Duitse kanovrienden uit de regio Unterfranken (Bayern) afgesproken om deze ontmoetingen wat officiëler te organiseren: om de 2 jaar, beurtelings in Duitsland en Nederland.
In september 2019 werd de ontmoeting gehouden in Duitsland in Berlijn waar zij een Urlaubswoche georganiseerd hadden en daar werden wij voor uitgenodigd.
We waren er met 5 personen uit Nederland (4x AKV: Herman, Ron en Gien, Martin en 1x KV Breda: Gerard) en 1 persoon uit België (maar lid van de Dajaks in Dordrecht: Veerle).
Plaats: het merengebied in het ZO van Berlijn.
Het programma was 4 dagen kanovaren in dit merengebied en 1 dag bezoek aan Berlijn-centrum.
We hebben een fijne week gehad.

Dit beloofd wederom een interessante avond te worden vol verrassingen, dus die je maar beter niet kan missen. Je bent van harte uitgenodigd. 

Gegevens

Datum:
woensdag, 5 februari 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kanohuis

Organisator

Herman van Huis