Nieuwsbrief Alphense Kanovereniging 2020-4

nummer 28

Hieronder de foto van “Klunen rond Alphen”. Een tocht nog uit de tijd, dat het altijd waaide en regende, maar je wel kon kanoën. De tocht was op 1 maart en daarna was er even niets meer, wat betreft de kanotochten.

De foto wordt op een mobiel wel erg bijzonder weergegeven. Het help al een beetje als de telefoon een kwartslag gedraaid wordt, maar het blijft bijzonder. Wordt in de nieuwe versie opgelost.

Zuidplas Nieuwkoop

activiteiten deze maand

geen clubactiviteiten
Dus de korte tochten, de tocht naar de Vlietlanden in Vlaardingen, de Maas in Rotterdam, de tocht naar Den Haag/Voorburg zijn uit- of afgesteld. Het is nogal wat.

We houden jullie natuurlijk op de hoogte. Kijk ook hier naar de Coronapagina.
Zo gauw als wij kunnen zullen we de toerkalender aanpassen en natuurlijk de Algemene Ledenvergadering plannen.

Waar gaat de buitenlandse trektocht naar toe?

spreewaldDe tocht is van 29 mei t.m. 7 juni gepland. Het is sterk de vraag of dat op die data haalbaar wordt. De tocht zal in de buurt van Berlijn plaats vinden. Foto hiernaast is van het Spreewald. Kijken waar we terecht komen.

lees meer over de trektocht

EHBO cursus

Niet alleen Wim is bang dat we ons vervelen gedurende de coronacrisis, maar ook Henk en hij wijst daarom op de kosteloze EHBO cursus van het Rode Kruis

 

naar de EHBO-cursus

Verslag klunen rond Alphen op 1 maart

Klunen rond Alphen is de laatste officiële tocht geweest tot nu toe. Gelukkig zijn daar nog plaatjes van gemaakt door Aat met een toelichting van Theo.

 

foto´s en tekst van deze tocht

Aquaduct in de Veenwatering

aquaduct VeenwateringMartin Kroon is op 5 april als eerste het aquaduct van de Veenwatering over gevaren. Hij wil er bij de officiële opening eskimoteren.
Je moet het maar voor elkaar krijgen dat ze voor jou een aquaduct aanleggen, zodat jij nog  vanuit je huis de Horsten in kan kanoën. Daar heb je recht op want dat doe je al tientallen jaren. Toch maar mooi gelukt: gefeliciteerd.

aanvulling van Herman:
Binnenkort (maar uiteraard na de corona-crisis) zal er wellicht een officieel moment komen om de openstelling te vieren, als dat het geval is dan zal er waarschijnlijk een beroep op onze vereniging gedaan worden om daarbij aanwezig te zijn met een groep kanovaarders.
Martin heeft dat aangeboden, dus maar even afwachten of men van dit aanbod ook gebruik maakt. Kan wellicht een leuk publiciteits-moment worden. En hopelijk ook een moment om de problemen met de (kano)doorvaart op deze Watering breed te bespreken (Voorschoten, Wassenaar, Leiden en het Hoogheemraadschap Rijnland).

Gouden Verbondspeld van het Watersportverbond

​Mogelijk heb je al gelezen in de laatste “kanosport” dat Herman van Huis de Gouden Verbondspeld tijdens de ALV  van het Watersportverbond op 14 december heeft ontvangen voor zijn inzet voor de kanoroutes. Gefeliciteerd Herman. Lees hieronder het artikel.