Buitenlandse trektocht juni 2020

Het zijn spannende tijden op dit moment. Wat mag er straks wel en wat niet? De trektocht is onzeker geworden door het besluit van 23 maart en als jullie dit lezen misschien al weer ingehaald door nieuwe besluiten. Als 1 juni blijft staan kunnen we in ieder geval niet die week varen een of twee weken later zou natuurlijk ook nog kunnen maar goed dat moeten we afwachten.

In ieder geval gaat de bestemming Engeland niet door. Het risico is te groot omdat we vooruit de Ferry moeten boeken. Ook de uitgebreide info die we hebben gehaald uit het boekje van de TKBN en de ervaringen van Thea hebben ons minder enthousiast gemaakt voor deze bestemming. Voor een lang weekend in augustus/september als “spontane” tocht is het best een keer te doen.

Blijven over de mogelijkheden op de Havel, startend van Kratzeburg kom je uit op ongeveer dezelfde tocht die we al eerder hebben gevaren. Een mooie tocht met een afwisseling van rivier en meertjes en uitkomend in de Muritz.

Ook de Trebel, Tollense en Peene blijven in het vizier. Hier is het handig om te werken met een basiskamp en enkele meerdaagse tochten. Je vaart dan wel drie fantastische stukjes rivier met heel veel mooie natuur.

Tot slot kijken we ook nog even naar de Markische Umfahrt een tocht van bijna 200 km waarvan we 140 km ongeveer in een week kunnen varen. Alle stukken hiervan zijn voor ons nieuw vaarwater dus toch wel een interessante optie. Ter inspiratie een Duits filmpje van een tocht over deze watertjes.


Kortom we gaan verder met de voorbereiding en het wordt in ieder geval een tocht rondom Berlijn. Het voordeel daarvan is dat het makkelijk in een dag te  rijden is. Het tijdstip houden we voorlopig nog op begin juni, maar hou maar vast rekening er mee dat het later in de maand of het jaar wordt. Er zijn nu belangrijkere zaken waar we ons mee bezig houden.

Wim en Ries

Varen Rond Berlijn:
Een tweede bericht over de voorbereidingen op onze juni AKV trektocht, we hopen dan naar het “Corona-veilige” Duitsland te kunnen gaan.

Omdat iedereen zich te pletter verveelt tijdens deze Coronavirusperiode ben ik gaan nadenken hoe ik jullie toch wat vermaak kan bieden als het om kanoën gaat. Kijken naar mooie kanobeelden verveelt nooit  en het is ook nog eens goed om je Duits wat op te halen, dus dacht ik laat ik eens wat struinen op Youtube voor wat meer filmpjes over het gebied waar we hopen te gaan varen.

De een verveelt wat sneller dan de ander maar goed in deze tijd dat iedere afleiding welkom is veel plezier ermee.

Wim Dieho