Zeeland 2016

het Noordzeestrand

Zeeland 2016

Varen op de Grevelingen

Zeeland 2016

Kamperen in Ouddorp

Maak kennis met zeekano

Vanuit Alphen aan den Rijn denk je bij kanoën op zee vooral aan Zeeland en de Waddenzee, maar ook aan groot water: het IJsselmeer, de Randmeren en de grote rivieren.
Iets verder op zijn er nog meer mogelijkheden: Normandië en Bretagne, Schotland, de Duitse en Deense kustgebieden.

De variatie van weer en wind, storm, deining, omgeving en hier en daar een zeehond maakt iedere tocht tot iets bijzonders.
Groot water/zee vergt om te beginnen goede kanovaardigheid, uitgebreid met veiligheids- en navigatietechnieken en groepsgevoel.
Tochten duren meestal een volle dag. Meerdaagse kampeertochten in genoemde gebieden zijn goed mogelijk, omdat in een zeekano een kampeeruitrusting mee kan.

Juist omdat we op korte afstand zoveel verschillende mogelijkheden hebben, is het goed mogelijk om vanuit Alphen je zeekanovaardigheid op te bouwen.
In 2016 hebben we een week op de Duitse Wadden gevaren.Wil je meer te weten komen over kanopolo? We nodigen je uit om te komen kijken en een proefles te volgen.

Wil je meer informatie? Stuur een E-mail naar zeekano@krommeaar.nl

Elke woensdagavond om 19:00 uur, als het zomertijd is, is er iemand aanwezig om je te ontvangen. Wil je op een ander tijdstip? Dat kan ook maar bel of mail dan naar de pr-commissie.

Zeekanocommissie

In het dagelijkse bestuur van AKV de Kromme Aar zitten twee kanocommissarissen die verantwoordelijk zijn voor de organisatie en de belangen van de kanoafdeling.

De kanocommissarissen nemen deel aan de maandelijkse bestuursvergadering, geven leiding aan en ondersteunen de kanocommissies. Zij maken een jaarlijkse kanokalender en stemmen de activiteiten op elkaar af.

Toertochten

Ieder jaar maken we meerder tochten. In de blogs kan je meerdere van deze zeekanotochten terugvinden. Klik hier bijvoorbeeld voor de laatste zeekano-tocht naar het Deense Fyn. Klik hier voor een lijst van toertochten die in 2018 gemaakt zijn. Daar vind je bijvoorbeeld de zeekano-tocht naar de Duitse Bodden terug.

In januari is er een vergadering voor alle kanoleden. Tijdens deze vergadering worden behaalde diploma’s uitgedeeld, het afgelopen jaar wordt geëvalueerd en de activiteiten voor het komende jaar wordt bekendgemaakt.

De laatste vergadering neemt besluiten over voorstellen, maar de besluiten dienen slechts als advies aan het bestuur en als voorstel voor besluitvorming door de leden tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV)  in het voorjaar.

Bel of mail met Jan Hordijk (06-22958172) of pr-commissie@krommeaar.nl

Onze vereniging zit aan de Machineweg 2B in Aarlanderveen bij de Zegerbrug.