Bouwcommissie jaarplan 2020

We willen de stalling nog beter maken door een schuifdeur van draadmathekken aan de voorkant te maken. Dat staat gepland voor dit voorjaar, tegelijkertijd gaan we de “vloer” afwerken. Waarschijnlijk door het betongranulaat dat er nog ligt te spreiden, goed te verdichten en af te strooien met kleine steentjes. Dezelfde soort verharding die al op op het terrein rondom ligt. Een betonvloer kan dan altijd nog maar die is in verhouding wel kostbaar. Zodra de stalling afsluitbaar is gaan we ook de kleine trailer(s) er in zetten en wat tuinmateriaal zoals bijvoorbeeld de kruiwagen. Het zijn allemaal zaken die iedereen mag zien en niet interessant zijn om te stelen en in ieder geval door de afsluiting niet zomaar gepakt kunnen worden. Windschermen maken aan de windkanten (2 zijden: kanohuiskant en achterkant) zodat de spullen nog beter beschut staan behoort ook nog tot de mogelijkheden. Dat besluiten als de afsluitbaarheid en de vloer klaar zijn. (First things first!!)

Dan verdient het dak de nodige aandacht. We gaan uitzoeken of het te doen is om zelf een coating aan te brengen waarmee we de levensduur kunnen verlengen. Een nieuw dak is kostbaar (minimaal € 20.000,-) en een levensduur verlenging van 10-20 jaar zou niet verkeerd zijn. De randen moeten we goed gaan nakijken want daar is ook al sprake van roestvorming (net boven de goten), waardoor ook de muurplaten (balken die op het metselwerk liggen) aangetast zijn. Zodra daar acties komen laten we dat weten. 

Het bomenbestand gaan we de komende jaren langzaam omvormen. De essen, die vrijwel allemaal al aangetast zijn door de essentaksterfte, zullen plaats gaan maken voor andere bomen en heesters. Omdat we het geleidelijk doen zal het nauwelijks opvallen en behouden we onze mooie groene locatie.