Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hoogmade – Warmond

donderdag, 30 mei 2019 - 10:00 - 18:00

Tocht Hoogmade / Warmond, donderdag 30 mei vertrek 10:00 uur met de trailer naar Hoogmade.
Veelzijdige molentocht tocht door mooi polderlandschap van Hoogmade en grillige plassen van de Kaag.
We stappen in waar de wijde AA overgaat in de Kromme Does en varen richting Rijn, slaan ter hoogte van de Doeshofmolen rechtsaf de Dwarswetering in naar de Zijl.
Rechts op de Zijl en ter hoogte van het pondje linksaf de Grote Sloot in, om natuurgebied Koudenhoorn heen, rechts op de Leede onder de brug, langs gemeentehaven, bij de Zwanburgermolen links langs de jachthaven de Hoflee in en langs de Campings van Warmond en het bos van Krans.

Aan het einde van de Hoflee, nu Ringsloot geheten zijn we aangekomen op het Norremeer. Eenmaal op de Kagerplassen aangeland kunnen we het zo gek maken als we zelf willen zolang we maar uitkomen onder aan het Zweiland bij de Kaagsoos. Afhankelijk van het weer (windrichting), drukte op het water en Kajak skills kunnen we kiezen om onder de kant te blijven en onder dekking van de eilandjes naar de ingang van de Zijp te varen. We kunnen ook linksaf via de Dieperpoel langs Kaageiland over het Zweiland naar de Zijp onze weg vervolgen, we kunnen zelfs de tocht andersom varen afhankelijk van de omstandigheden die dag.

Eenmaal op de Zijp is de rust weergekeerd, we moeten nog even langs het Vennemeer maar dan liggen de plassen echt achter ons en varen we door langs de Stingsloot die bij de Boskade uitmond in de Does en zijn weer terug in het Hoogmadese. Na nog het laatste stukje over de Does en de Wijde AA is het circeltje rond en zijn we weer terug bij ons startpunt en de trailer.

Het is de bedoeling ongeveer 20 km te varen,…. goede kleding, vest, spatzeil (waaronder neopreen en een winddichte jas), lunch en genoeg te drinken drank mee.

 

Uiterlijk woensdag 22 mei opgeven in verband met organiseren vervoer.

Gegevens

Datum:
donderdag, 30 mei 2019
Tijd:
10:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kanohuis

Organisator

Tom Reijchard