Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marker Wadden – met overnachting

zaterdag, 14 mei 2022 - 09:00 - zondag, 15 mei 2022 - 17:00

Dit jaar doorbreken we de traditie om in het najaar een dagtocht te maken naar de Markerwadden. Voor zaterdag 14 en zondag 15 mei staat er een weekendtocht inclusief overnachting op de Markerwadden gepland. Dit jaar dan ook niet vanuit Flevoland, maar vanaf Noord-Holland. Het (vlucht) haventje van Wijdenes is een prima vertrekpunt.

We varen eerst naar Enkhuizen (9 a 10 km) om daar te pauzeren. Vervolgens steken we over naar de Markerwadden. Dat is ongeveer 14 km, met onderweg een drijfpauze.
Bij aankomst op de Markerwadden melden we ons aan en zetten vervolgens onze tentjes op het natuurkampeerterrein op. Belangrijk is te weten dat er geen drinkwater beschikbaar is op de Markerwadden. Het water dat je nodig denkt te hebben voor drinken en koken, moet je dus zelf meenemen.
In de avond kunnen we een wandeling over het eiland maken.
Na het ontbijt op zondag varen we rechtstreeks terug naar Wijdenes met wederom een drijfpauze. Zorg dus voor voldoende proviand en drinken op “grijpafstand”.

Resumerend;
– 1 ervaring op groot water (incl reddingen) vereist;
– 2 groot water uitrusting (Neopreen en reddingsvest vereist, minimaal helft van de groep moet boot met kompas hebben
– 3 Droge kleding, en wandelschoenen (voor op de Markerwadden) meenemen. Vergeet ook je fototoestel en/of verrekijker niet.
– 4 voldoende proviand (incl. avondeten) en drinken voor 2 dagen (deels op grijpafstand tijdens het varen i.v.m. drijfpauze);
– 5 goede conditie om langere afstanden, mogelijk tegen de wind in, te kunnen varen (zaterdag ongeveer 25KM, zondag ongeveer 16 km);
– 6 op de Markerwadden ben je “entree” verschuldigd. Leden van Natuurmonumenten krijgen korting.
Neem dus geld en evt. lidmaatschapspasje mee
– 7 Kamperen: kosten camping zijn €10 per nacht. Neem tent, slaapzak en matje mee.

We vertrekken om 08:30 vanaf ons clubgebouw.
De vervoersregeling zal worden toegepast.

Voor deze tocht zijn we erg afhankleijk van het weer, en met name de wind. De tochtleiding kan daarom de route en/of het vertrekpunt aanpassen.

We hopen dat enthousiaste leden zich direct aanmelden voor deze uitdagende tocht.

Gegevens

Begin:
zaterdag, 14 mei 2022 - 09:00
Einde:
zondag, 15 mei 2022 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kanohuis

Organisator

Evert Groeneveld