Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Presentatie Allier

woensdag, 15 januari 2020 - 20:00 - 22:00

“Presentatie Allier en vele interessante riviertjes en vaargebieden in Nederland” door Ries de Graaf en Wim Dieho

Nederland kent een aantal interessante riviertjes en vaargebieden, zoals de Hunze, de Dinkel, de Mark, de Swalm, Weerijs en de Onlanden, maar nog veel meer.
Veelal onbekend en tot voor kort nog onbevaren door AKV-ers.
Tot voor kort, want de afgelopen jaren zijn 10 van deze riviertjes bevaren door paar enthousiaste AKV-ers, die niet terugdeinzen voor keiige stroomversnellingen, lastige overdragingen en klunen. Klunen is soms nodig bij rivieren die geen stuwen hebben en waar de waterstand kan variëren tussen ‘geen water’ tot ‘water tot buiten de oevers’. Maar er zijn ook juweeltjes van rivieren die door iedereen met alle typen kano’s makkelijk zijn te bevaren.
In de presentatie gaan we in op onze avonturen en op de bevaarbaarheid van deze rivieren.

Verder presenteren we onze buitenlandse trektocht van 2019, op de Allier in Frankrijk. Een mooie meanderende rivier door ongerept gebied, waar vaak heel veel water door heen stroomt. Maar soms ook heel weinig, zoals tijdens onze trektocht.
Weinig water betekent dat er veel schitterende zand- en grindplaten in de rivier liggen waar het goed kamperen is. Maar ook snelstromende doorgangen tussen ondiepe platen.
Uitdagend, zelfs voor onze ervaren rotten!

Dit belooft een interessante avond te worden vol verrassingen, dus die je maar beter niet kan missen. Je bent van harte uitgenodigd. Tot woensdagavond 15 januari.

met vriendelijke kanogroeten,

Herman van Huis en Jaap Kok,
voor inlichtingen tel. 0172 – 444 929

Gegevens

Datum:
woensdag, 15 januari 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kanohuis

Organisator

Herman van Huis