Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Presentatie Zeekajakweek 2019 in Denemarken

woensdag, 26 februari 2020 - 20:00 - 22:00

zeekano Denemarken

Presentatie over de zeekajakweek in Denemarken (zomer 2019) en de presentatie van Maarten Blasse die deelnam aan een tocht langs de Duitse Wadden o.l.v. Klaas Hofman.

Denemarken kwam als favoriet uit de bus tijdens de keuze van bestemmingen voor de zeetrektocht 2019. Het gebied van de Zuid-Funense archipel werd onze bestemming.
Onze week zat vol verrassingen, welke we stuk voor stuk de revue zullen laten passeren tijdens deze presentatie. Wat te denken van aanlanding op de keien aan lager wal met windkracht 4 á 5, of juist het starten vanaf diezelfde plek? Inventieve hulpmiddelen zijn hierbij ingezet.

Ook zullen we andere bijzonderheden bespreken;
– waarom hebben we maar 3 dagen gevaren?
– waarom heeft juist onze voorzitter zo genoten in Denemarken?
– waar koop je nog een gigantisch landhuis voor omgerekend €255000 op 8550 m2 grond?
– wat hebben we geleerd over de voorbereiding van een dergelijke tocht zonder eb en vloed, maar met grote strijkvlakken en oversteken?

Het tweede deel van de avond zal er verslag worden gedaan over een tocht die  Maarten Blasse heeft gevaren op de Duitse wadden.

Met zijn AKV-ervaringen in dit gebied uit 2016 vertelt Maarten wat hem tijdens deze tocht is opgevallen aan aanpak, vaaropties. Wat hadden wij als AKV’ers destijds anders kunnen doen, en hoe leidt Klaas Hofman, toch een begrip onder waddenkajakvaarders, zijn tochten?

Deze avond staat weer bol van bijzondere belevenissen tijdens het kajakvaren op zee en het “overleven” tijdens een fantastische week in een zilte omgeving.

Voor zeekajakkers, maar zeker ook voor kajakkers zonder grootwaterambitie een prachtig verslag van uitdagende kajaktochten. Met naast kajakervaringen ook ruimte voor natuur en cultuur.

Gegevens

Datum:
woensdag, 26 februari 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kanohuis

Organisator

Herman van Huis