Zondag 26 februari was er voor de echte kanoërs, die niet om kou, regen en andere narigheid geven, een tocht op de Kagerplassen.

De tocht op de Kaag was voor de meeste deelnemers (ik meen 6 in totaal) de eerste serieuze tocht na een paar maanden winterslaap. Persoonlijk werd me dit al bij de eerste kilometer duidelijk. De conditie had een flinke achterstand opgelopen, en de bekende peddelbeweging kwam zelfs moeizaam op gang. De tocht zelf was prachtig. Gezien het nog koude weer werd de tip van Theo gehonoreerd om  “de Vergulde Vos” (Rijpwetering) als eerste pauzeplek te kiezen. Het is gevestigd in een monumentaal pand van ruim 400 jaar oud. Begonnen als herberg en later als “rechthuis”. Tegenwoordig een prima plek voor gezelligheid, een natje en een droogje. Voor ons koffie met gebak. Na de pauze een stukje teruggevaren om de Zomersloot en aansluitend de Boekhorstvaart te nemen. Na een pauze in de open lucht wachtte ons nog een stevig stukje peddelen over de plassen om uiteindelijk daadwerkelijk moe, maar ook voldaan, terug te keren naar onze opstapplaats bij de kruising van de Huigsloterdijk en de Kaagweg.

Evert Groeneveld