Vrijdag 5 mei om 17.00 uur vertrokken van de AKV richting Jachthaven ’t Raboes een kleine jachthaven op de plek waar de rivier de Eem in het Eemmeer uitmondt.

jachthaven

Een  leuke plek om te starten op een hele stille plek. De kampeerplek beschikte over een mooie houtoven waarbij  houtblokken onontbeerlijk zijn. De steenoven pizza smaakte prima! 

haard

Onze ploeg bestaat dit weekend uit Maarten, Tom, Michael,Evert, Theo en tochtleider Rob, dus een leuk gezelschap om fikkie te stoken.

Na een koude nacht in de tent op zaterdag van start richting Spakenburg/Bunschoten. Na de toerist gespeeld te hebben volgt een mooie tocht over achtereenvolgens Eemmeer, Gooimeer en Markermeer, om te eindigen op Eiland Hooft voor de kust van Muiderberg.  De tocht was iets langer dan gedacht en we waren blij dat we er waren!

kanoën blijft afzien

Dit is een van de weinige plekken in Nederland waar nog wild gekampeerd kan worden.  Nadat het kamp was opgebouwd werd de houtblokvoorraad opgestookt en maakte iedereen zijn favoriete diner klaar. Het vuur brandde goed, de wijn smaakte prima en het bleef nog lang onrustig op Eiland Hooft!

Zondag 7 mei naar Muiden, via de Zeesluis de Vecht op. Het water waarop wij voeren werd steeds smaller om na veel natuurschoon te eindigen in de Naarder vestinggracht. Voor de liefhebbers was er nog een toeristisch kano-rondje vesting.

Nadat de logistiek geregeld was, Saskia bedankt! Kwamen we zondag om 17.00 uur weer terug in Alphen met een voldaan gevoel.