Op zondag 25 juni hebben we met 7 kajakkers een rondje Marken gevaren. Alhoewel dit een tocht is die we allemaal al vaker hebben gevaren, is deze toch iedere keer anders.
De forse wind (rond windkracht 5 voorspeld) had ons doen besluiten om het oorspronkelijke plan om van Katwijk naar Scheveningen te varen in te ruilen voor dit rondje. Het eerste stuk naar “het Paard” van Marken hadden we voor de wind. Na een korte stop moesten we aan de bak. Een windje 4-5 vanuit het westen moest worden getrotseerd om uiteindelijk in Volendam te kunnen lunchen. Onderweg zagen we een paar keer een groot watervliegtuig, wat later de Catalina PH-PBY bleek te zijn, overkomen. Volendam was het bekende beeld; veel toeristen en veel foto’s maken.
Bij vertrek uit Volendam spraken we af om eerst naar de haven van Marken te varen voor een korte drijfpauze, waarna we het laatste stukje naar de parkeerplaats zouden paddelen.

 

Al snel na vertrek uit Volendam werden we verrast door een doorstartende, en daarmee zeer laag overvliegende Catalina.
Voor ons werd het deze dag weer eens bevestigd; kajakken is een fantastische sport!