Op 16 december komen maar liefst 8 AKV’ers bij elkaar om het Amsterdam Light Festival vanaf het water te gaan bekijken.We starten aan de Amstel onder het viaduct van de A10. Hier kan gratis geparkeerd worden en als het regent sta je droog.Gelukkig is het goed weer, weinig wind en geen regen.

Nog bij daglicht varen we over de Amstel de stad in, langs het Amstel hotel, Carré en onder de magere brug door. De kunstwerken zijn verlicht vanaf 17 uur en kort na die tijd komen we aan bij het eerste kunstwerk dat de ingang naar de Herengracht markeert. De brug waar we onderdoor varen is prachtig verlicht.

 

 

We varen verder naar het tweede kunstwerk, maar helaas doet deze het niet. Het derde kunstwerk doet het wel en het lijkt te reageren op beweging in het water. Hoe meer beweging, hoe meer lichtstrepen er geprojecteerd worden op de kademuur.

Al vrij snel zijn we aan het eind van de gracht, slaan rechtsaf, linksaf en weer rechtsaf en we zijn op de plaats waar de rondvaartboten vertrekken en aankomen. Goed bij elkaar blijven en goed uitkijken is hier belangrijk.

We varen langs het Centraal Station richting Nemo en het scheepvaartmuseum langs een vierde kunstwerk dat helaas ook niet werkt. Echt jammer want deze is heel leuk, als ie het doet.
Over de Nieuwe Herengracht varen we terug naar de Amstel, langs een vijfde kunstwerk dat gelukkig wel werkt. Op de Amstel is het inmiddels een komen en gaan van rondvaartboten, sloepjes en ander varend spul, We moeten wachten op een gelegenheid om linksaf te slaan en daarna weer om de Amstel over te steken.
Na de magere brug is de drukte voorbij en in een rustig tempo varen we terug naar ons vertrekpunt. Ondanks de niet werkende kunstwerken was het weer de moeite waard.
We sluiten de geslaagde avond af bij een eetcafé in Amstelveen.