Over de tocht daar kunnen we kort over zijn: Uitstekend. We zijn Evert, Reinier, Jaap, Hans en Hanneke

Om te beginnen was het weer prima, frisjes, een paar graden boven nul, geen wind en bij de start een lekker zonnetje. Dat  zijn natuurlijk voor medio januari uitstekende condities.

We gingen bij het buurtschap Ofwegen te water op een spiegelgladde Wijde Aa en koersten richting Hoogmade over de Does. Na een paar kilometer naar stuurboord, de Zuidzijdervaart in. Langs de wereldberoemde molenbouwer Verbij, onder de HSL en de A4 door en daar was al de eerste koffiestop lekker in het zonnetje. Maar we gingen daarna wel door, over het Vennemeer naar de (het?) Zijl. Linksaf  en vervolgens over ’t Joppe naar de Warmonderlee.

We hebben ons vergaapt aan enkele dure panden en ook halve ruïnes. Onder het spoor door en naar bakboord de Haarlemmertrekvaart in. Langs de Knaagdierenopvang, ik wist niet dat dat bestond. Dan weer onder het spoor door en toen maar “vergaderen”. We waren intussen toch wel wat afgekoeld en daarom werd besloten om door te varen naar Annie’s Verjaardag. Daar konden we de kajaks aanleggen of uit het water halen en binnen brandde de kachel. Dat hadden we nodig, net als de koffie/warme chocolademelk en de appel-, wortel-notentaart of tosti. Maar ook aan dat feest kwam een eind, want we moesten weer naar de auto’s en naar de snert.

Gezellig bij Annie´s verjaardag

Via de Oude Rijn en opnieuw de Zijl voeren we langs Levitas aan de Dwarswetering. Aan deze Wetering stond Noor Parmentier ons nog na te zwaaien. Na een krap uurtje peddelen kwam Ofwegen weer zicht.

Uit de kajak en dan merk je dat het toch wel koud is. In de boot heb je daar totaal geen last van!

Het werd al wat frisser: het hoofd van Jaap was beter voorbereid dan van Evert.

Dus op naar de snert. Ries en enkele “mee-eters” stonden/zaten ons al op te wachten. De rest zal duidelijk zijn: snert, (gewoon en vegetarisch!), (rogge)brood met spek, Beerenburg, koffie/thee  en tot slot tweekleuren vla. Een copieus diner! Alweer een geslaagde culinaire tocht.

Slijtage aan de boten door overdreven poetsen.

voorbereiding

de makers

Hieronder nog een aantal foto’s genomen tijdens de snertmaaltijd. De thuisblijvers hadden ongelijk: prima weer en lekker eten.