Maandtocht Kaag staat op het programma. Een week van tevoren in verband met de kou hulptroepen ingeschakeld voor het vinden van een alternatieve instapplaats, inclusief verkleedruimte. Na enige ruggespraak uiteindelijk op zaterdag besloten dat we zondagochtend bij het clubgebouw zullen verzamelen en daar over de bestemming zullen besluiten.
Je wil als kanoërs ook potentiële schaatsers niet tegen je in het harnas jagen….dus wordt besloten niet voor bijvoorbeeld Nieuwkoop te kiezen maar het Aarkanaal af te varen en in Alphen in een café een kopje koffie te gaan nuttigen.In ons logboek tekenen we een temperatuur van -4gr op bij vertrek en tellen we 6 deelnemers. De eerste hindernis, en gelukkig ook meteen de laatste, kwamen we na 20 meter peddelen al tegen. Een laagje ijs waarvoor we een tweetal vrijwillige “ijsbrekers” vooruit stuurden.
Met de wind schuin in de rug was het heerlijk varen. Bij de kruising met de oude Rijn besloten we even door te varen naar de containerhaven. Een daar aanwezige vriendelijk jongeman met vriendin verleenden ons toegang tot het normaal verboden terrein, alwaar zij ons met de camera van Hans op de foto hebben gezet.

Onze tocht werd vervolgd naar Alphen om daar op zoek te gaan naar een warme kop koffie bij de kachel. Grandcafé “De Zaak”; dicht. En ook cafe “De Heul”; dicht. Dan maar door naar Avifauna. Aldaar ons zelf getrakteerd op koffie met gebak.

Op de terugweg werd ons duidelijk dat het aantal recente trainingskilometers voor de meesten beperkt is geweest de laatste periode. De oosten wind was best pittig. Even flink door buffelen dus en rond 14:00 uur waren we weer terug.

De algemene conclusie van deze 6 bikkels was “de thuisblijvers hadden weer ongelijk”. Een heerlijke tocht op een zonnige winterdag, en dat zo dicht bij huis. Eind maart, wanneer de volgende maandtocht staat gepland, zullen de omstandigheden hoe dan ook compleet anders zijn….

Evert