Dit jaar dus wel gelukt van Katwijk naar Scheveningen en terug te varen. En dan ook nog met 13 personen. Niet gering voor een tocht op zee. Het weer liet weinig te wensen over. Omdat we aan het begin van de middag vertrokken was er helaas geen enkele parkeerplaats meer. Dat was dus een behoorlijk stuk lopen voor de chauffeurs. We vertrokken vanaf de uitwatering bij Katwijk (zie bovenstaande foto’s)

De zee was rustig voor Katwijk, zoals je kunt zien.

Pas na het rustpunt bij de Wassenaarse Slag kwamen er iets meer golven.

Van Katwijk naar Scheveningen met op de achtergrond een zeilwedstrijd. De zeilwedstrijd zorgde er ook voor dat we niet de haven van Scheveningen mochten binnen varen.

Na tweeënhalf uur varen kwamen we bij de haven van Scheveningen aan. We waren niet de enigen.

In Scheveningen gerust en sommigen hebben verantwoord en anderen niet verantwoord gegeten en zo hoort het ook.

De terugweg was, voor mij, best pittig. Een kleine drie uur achter elkaar gevaren met tegenwind. Sommigen werden onrustig. Zij wilden niet te laat thuis aankomen omdat ze de volgende dag weer zo nodig moesten werken.

In Katwijk aangekomen moesten we een tijdje wachten voor de auto’s en de trailer weer op hun plek stonden. Daarvan maakte de een gebruik om zijn gedachte op een rijtje te zetten en de ander nam een kleine maar voedzame maaltijd.

De zon was al weer behoorlijk aan het ondergaan toen de trailer opgeladen was.

Het was een hele mooie tocht, prachtig weer. Hiermee is weer bewezen, zoals de relativiteitstheorie van Einstein al aangeeft, dat als je later weggaat je ook later thuiskomt.

Met dank aan de tochtleiders.