In het weekend van 18 en 19 augustus vond in Zeeland het jaarlijkse voorbereidingsweekend zeevaren plaats, gericht op de tweede week in september: een week Duitse Waddeneilanden.

Thea, Aat, Theo, Evert, Hans en Maarten namen deel, waarbij in de buurt werd gekampeerd. Doel was om alle reddingsoefeningen te doen, en zoveel mogelijk van de verschillende kanosituaties op zee op te zoeken: wind en stroming uit alle richtingen, golven, branding, zeehonden, boeien, vaargeulen en oriëntatie.


Gelukkig kon iedereen onderling gered en gesleept worden, en zijn we samen eigenlijk alle mogelijke situaties tegengekomen.

Opmerkelijke nieuwe deelnemer op zee was Aat van de Valk, die door inzet en talent niet zo’n moeite had met wat meestal als lastige situaties wordt ervaren.Bijkomend van spierpijn liggen inmiddels de kaarten van de Duitse Wadden op tafel!