Op 15 december heeft een groep AKV’ers het Amsterdam Light Festival bekeken vanaf het water, dit jaar alweer voor de vierde keer. We zouden ons aansluiten bij kanoërs van KV De Ronde Venen en instappen bij KV Zeeburg, middenin de stad.

Op het laatste moment haakte de Ronde Venen af, maar gelukkig had onze tochtleider Evert contact gehad met Zeeburg en geregeld dat we het clubgebouw mochten gebruiken, ideaal in een donker en koud Amsterdam.

Het festival was beter dan vorig jaar, meer en mooiere kunstwerken en bovendien deden ze het allemaal. Op de Amstel en het begin van de Herengracht was het, zoals gebruikelijk, weer erg druk met rondvaartboten en andere varend spul, maar verder viel het mee.

 

In een kleine twee uur hebben we de ronde over de grachten en zelfs een stuk over het IJ gevaren.

Gelukkig konden we na afloop weer terecht in het verwarmde clubhuis van KV Zeeburg, want het ijs zat op onze kano’s.